Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatikan, eşcinsel çiftlerin kilisede kutsanmasına onay verdi

Katolik Kilisesi’nin LGBTİ+’lara karşı attığı pozitif adımlar devam ediyor. Vatikan, Katolik kiliselerinde papazların eşcinsel çiftleri kutsamasına izin verdi. Ancak bu karar, eşcinsel evliliklerin onaylanması anlamına gelmiyor.

Katoliklerin dini lideri Papa Francis’in izni ile eşcinsel evliliklerin kutsanmasını öngören belge yayımlandı. Eşcinsel çiftleri kutsayacak papazların belirli şartlar altında bunu yapabileceğine dikkat çeken belgede, birbirini seven insanların kutsanması ile evlilik töreni arasında net bir ayrım yapıldı.

Belgede, “Basit bir kutsama yoluyla Tanrı’dan yardım isteyebilecekleri her durumda Kilise’nin insanlara olan yakınlığı engellenmemeli ya da yasaklanmamalıdır” denildi.

Papa Francis.
(Photo by Andreas SOLARO / AFP)

Vatikan’ın aldığı bu karar, Katolik Kilisesi’nin eşcinsel evlilikleri onayladığı anlamına gelmiyor. Belgede, “Bu kutsama asla evlilik törenleri ile bağlantılı olmamalı” denildi. Kutsamalarda, çiftlerin, düğünlerde giyilen kıyafetlerle Kilise’ye gelmemesi ve birbirinin parmağına yüzük takmayacaklarının altı çizildi.

2021’de Vatikan, Kilise’nin eşcinsel birliktelikleri kutsama yetkisine sahip olmadığını belirtmiş ve eşcinsellerin kutsanmasının kesinlikle kabul edilmeyeceğinin altını çizmişti.

Kaynak: AFP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.