Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu bazı fakültelerin bölünmesine karar verdi

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu, bazı fakültelerin bölünmesine ve dağıtılmasına karar verdi. Edinilen bilgiye göre Fen Bilimleri Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) ikiye bölündü. Karara göre UBYO’daki bölümlerin bir kısmı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne, bir kısmı da Fen Bilimleri Fakültesi’ne dağıtıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu, bazı fakültelerin kapatılması ve bölünmesi gündemiyle toplandı.

Üniversitedeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) kapatılıp dağıtılacağı iddiaları sosyal medyada tepki çekmişti. Bu iddiaların gölgesi altında toplanan senato İİBF’yi kapatmadı.

Medyascope’un ulaştığı bilgiye göre senatoda Fen Bilimleri Fakültesi ikiye bölünürken yeni fakülte yapılan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun da (UBYO) bölünmesine karar verildi. Bölünen kısımlar Fen Bilimleri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin alt bölümleri olarak dağıtıldı.

Öğrenciler planı protesto etti

Boğaziçi Üniversitesi’nden fakültelerin bölünme kararına tepki gösteren çok sayıda öğrenci, okulun bahçesinde toplanarak kararı protesto etti.

Öğrenciler ellerinde “Fakültelerimize dokunma” pankartlarıyla okul bahçesinde bekleme eylemi yaptı.

Ne oldu?

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu, Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’nun toplantısında bazı fakültelerin bölünmesinin ve dağıtılmasının gündeme geleceğini duyurdu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan İşletme bölümünün Yönetim Bilimleri Fakültesi’ne, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi bölümünün ise ikiye bölünmesi planlanan Fen Edebiyat Fakültesi’nin “İnsani ve Toplumsal Bilimler” ayağına dahil edilmesi oylanacağı açıklandı.

Kurulun yayımladığı açıklamada, “Kayyum yönetimin üniversite işleyişini ve bileşenlerini hiçe sayarak oylamaya sunacağı bu karara karşı çıktığımızı, öğrenciler olarak üniversiteyi ve fakültelerimizi savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nden konuya ilişkin bir açıklama yayımlandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada, “Boğaziçi ruhuna aykırı olan bu keyfi ve temelsiz planın derhal geri çekilmesi çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Açıklamada Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’ndaki öğretim üyeleri de sorumlulukla hareket etmeye davet edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.