Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, “Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz” diyen Yusuf Tekin’i istifaya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile 81 il başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz” diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e karşı basın açıklaması yaptı. CHP, Bakan Yusuf Tekin’i istifaya çağırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile 81 il başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin‘in tarikat ve cemaatlerle ilgili açıklaması hakkında konuştu.

Özgür Çelik ve 81 il başkanının eş zamanlı açıklamasında, Yusuf Tekin’in “laiklik karşıtı odakların sözcüsü” olduğu söylendi.

Tekin istifaya çağrıldı:

“Kişiye özel bir yasal değişiklik ile rektör olan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm tartışmalı icraatlarının sorumluluğunu taşıyan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet ediyoruz. Bu çağrının karşılık bulamayacağı ve iktidarında görevden çekilme erdemi gösteren bir bakan olmadığı öngörüsüyle, kendisinin atamasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusu ve şerefi üzerine ant içtiği ‘laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına’ yönelik yeminini hatırlatıyor, görevlendirdiği Milli Eğitim Bakanı’nı görevden alması çağrısında bulunuyoruz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel ise Tekin’in, tarikatları bilimin önünde tuttuğunu söyledi, “Yusuf Tekin, fedakâr öğretmenlerimiz için ‘Terörist yetiştiriyorlar’ deme cüretini gösterdi. Bu çirkin ve saygısız açıklamanın ardından bu kişinin derhal haddinin bildirilmesini istedik ama hâlâ saraydan tık yok” dedi.

Yusuf Tekin’in görevden alınması gerektiğini söyleyen Deniz Yücel, şöyle devam etti:

“O zat, o koltuğu işgal etmeyi sürdürdükçe, öfkemiz dinmeyecek. Madem bu zat cumhuriyete meydan okuyor, o zaman biz de ona meydan okuyoruz. Yusuf Tekin, o koltukta oturamayacaksın! Eğitimi, tarikatlara ve müritlere teslim etmene izin vermeyeceğiz. Senin edepsizce ‘eski Türkiye’ dediğin Atatürk cumhuriyetine darbe vurmana müsaade etmeyeceğiz.”

Bakan Tekin ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında (17 Aralık), tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyledi, “Sizin ‘tarikat’, ‘cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben, bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.