Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı yerel seçim için anlaştı: AKP 28, MHP 2 büyükşehirde aday çıkaracak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı bileşenlerinin 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağını duyurdu. Mersin ve Manisa’da MHP’nin adaylarının, kalan 28 büyükşehirde AK Parti adaylarının destekleneceğini söyleyen Yıldız, tarihi önemi nedeniyle Ahlat’ta AK Parti’nin, Söğüt’te ise MHP’nin adayının destekleneceğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’nde açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AK Parti ve MHP arasında yapılacak işbirliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023’te başlayan sürecin bugün yapılan 13’üncü toplantı ile sonuçlandığını duyurdu.

Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Yıldız, Mersin ve Manisa’da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının destekleneceğini açıkladı. Yıldız, kalan 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının destekleneceğini duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız

Ahlat AK Parti’de, Söğüt MHP’de kalacak

Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır” diyen Yıldız, tarihsel önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Söğüt’te ise MHP adayının desteklenmesinin uygun bulunduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.