Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu Büyükada’da yeniden inşa edilen caminin açılışına katıldı, namaz kıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp, yeniden inşa edilen caminin açılışına katıldı, namaz kıldı. İmamoğlu, yıl bitmeden İstanbul adaylarının belirlenmesini umut ettiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1960’ta Büyükada’ya inşa edilen Nizam Camii’ni depreme dayanıksız olması nedeniyle yeniden inşa etti. 5 Aralık 2022’de başlayan ve bir yılın sonunda tamamlanan caminin açılışına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de katıldı. İmamoğlu yeni açılan camide namaz kıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, yerel seçimlerde İstanbul’da aday gösterilecek isimlerin yıl bitmeden açıklanmasını umut ettiğini söyledi, “Bu yönde çalışmaların sürdüğünü biliyorum. Bu hassasiyetle süreci yöneten bütün kurumlarımıza, il başkanlığımıza, Parti Meclisimize ve Sayın Özgür Özel’e İstanbul adına teşekkür ediyorum” dedi.

İmamoğlu, CHP tarafından Fatih Belediyesi için aday gösterilen İBB Genel Sekreteri Mahir Polat‘ı ve Pendik Belediyesi için aday gösterilen İBB Grup Başkanvekili Tarık Balyalı‘yı da tebrik etti.

“Bu caminin Adalar’da açılması çok kıymetli”

Adalar’ın farklı inançların bir arada yaşadığı bir yer olmasına vurgu yapan İmamoğlu, “Burada sonsuz bir saygıyı görürsünüz. Her inançtan insanın birbirine olan sevgisini ve komşuluğunu, hemşeriliğini yaşarsınız. Bu bağlamda da bugün açılan camiye her cemaatten, her inançtan insanlarımız bizimle selamlaştılar ve bir arada buraya geldik. Lokmayı da bizlerle birlikte paylaştılar. İstanbul’un, Adalar gibi çok farklı semtleri ve mahalleleri de var bu yönüyle. O bakımdan bu caminin bütün komşularıyla, bütün inançlarıyla birlikte Adalar’da açılması da bizim için çok çok kıymetli” diye konuştu.

İmamoğlu, ibadeti sonrası ada sakinlerine şerbet ve lokma dağıttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.