Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alperen Şengün adım adım NBA All-star’a: Nasıl oy verebilirsiniz?

NBA’de her gün daha şiddetli bir şekilde esmeye devam eden bir fırtına var: Alperen Şengün. Milli basketbolcumuz, dünyanın en önemli basketbol organizasyonun en parlak isimlerinden biri haline geldi. Neredeyse her gün yeni rekorlar kırıyor, yeni başarılara imza atıyor. NBA’de 3. sezonunu oynayan “Alpi”, All-star için de en ciddi adaylardan biri. Peki ona nasıl oy verebilirsiniz? Sizler için derledik.

Öncelikle söylemek lazım. Alperen Şengün’ü All-star’da görmek istememiz için tek gerekçemiz, Milli basketbolcumuz olması değil. Alperen şu an, NBA’de izlemesi en keyifli oyunculardan biri.

Verdiği keyif hem onun bireysel performansına, hem de takımı Houston Rockets’a yansıyor. Rockets şu anda Batı Konferansında, 15-12 ile 8. sırada. Lebron Jamesli Lakers, Steph Curryli Warriors, Kevin Durantli Suns gibi takımların önündeler. Rockets’ın geçen sezonu 22-60 ile Batı Konferansı 14’üncüsü olarak tamamladığını unutmayalım.

Alperen takımını ileri taşırken, kendini de epey geliştirdi. NBA’deki tüm sezonlarında ortaya koyduğu istatistikler şöyle:

  • 2021-2022

Maç başına dakika: 20,7

Sayı: 9,6

Asist: 2,6

Ribaund: 5,5

Blok: 0,9

Saha içi isabet yüzdesi: Yüzde 47,4

  • 2022-2023

Maç başına dakika: 28,9

Sayı: 14,8

Asist: 3,9

Ribaund: 9

Blok: 0,9

Saha içi isabet yüzdesi: Yüzde 55,3

  • 2023-2024

Maç başına dakika: 31,9

Sayı: 20,4

Asist: 5,2

Ribaund: 9,2

Blok: 0,9

Saha içi isabet yüzdesi: Yüzde 53,3

Alperen Şengün’ün All-star’da olması için nasıl oy vereceksiniz?

2024 NBA All-star maçı için oy verme süreci başladı. 21 Ocak 2024’e kadar oy verebilirsiniz. Oy vermek için NBA ID’ye sahip olmanız gerekiyor. NBA ID’ye herhangi bir ücret ödemeden üye olabilirsiniz.

Her gün birer kez oy verme şansına sahipsiniz! Hatta, NBA ID’ye sahip kullanıcılar 25 Aralık, 1 Ocak, 5 Ocak, 12 Ocak, 15 Ocak ve 19 Ocak günlerinde üç kez oy verebilecek!

NBA internet sitesi veya uygulaması üzerinden oy verebilirisiniz. İnternet sitesinde oy vereceğiniz sayfanın bağlantısını buraya bıraktık!

NBA All-star maçları 2018’den beri “Takım kaptanları” sistemiyle oynanıyordu. Ancak klasik, Batı-Doğu sistemi geri döndü. O yüzden Alperen de eğer All-star’da şans bulacaksa, Batı (West) karmasında yer bulacak.

Karmaları yaparken ilk 5 için iki guard seçmeniz gerekiyor. Pivot ve forvet rotasyonu için de üç hakkınız var. Oyuncuları istatistiklere göre aratma şansınız var. Ancak direkt olarak isimlerini yazarak da aratabilirsiniz.

İki karma için de 10 kişi belirlemeniz gerekiyor. Bizim tercihimiz böyle oldu. Bazı tercihlerimiz tartışmaya açık olabilir.

Oyunuzu verdikten sonra, bir daha oy vermek için 24 saat beklemeniz gerekiyor. Kendi karmanızı, sosyal medya hesaplarınızdan paylaşıp daha fazla kişinin görmesini sağlayabilirsiniz!

NBA All Star 2024 maçı, 18 Şubat’ta Indianapolis’te oynanacak.

Editör: Mehmet Ali Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.