Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester United’ın yeni ortağı Jim Ratcliffe: Kırmızı Şeytanlar’ın makus talihini yenebilecek mi?

İngiliz milyarder Jim Ratcliffe, artık Manchester United’ın ortaklarından. F1 ve bisiklette de yatırımları olan INEOS’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ratcliffe, Kırmızı Şeytanlar’ın yüzde 25’ini satın aldı. Ödediği paraysa tam 1,3 milyar dolar.

(Fotoğraf: Oli SCARFF / AFP)

INEOS; Manchester United’ın sahibi Glazer Ailesi satış kararı aldığından beri yarıştaydı. INEOS, geçen sene Chelsea’ye de ortak olmaya çalışsa da bunu başaramamıştı. Manchester United, 71 yaşındaki Ratcliffe’in ilk futbol yatırımı değil. Nice ve FC Lausanne-Sport da INEOS’un.

INEOS’un diğer spor yatırımları arasında bisikletin başarılı takımlarından Team INEOS (eski adıyla Team Sky) ve F1’in en başarılı takımlarından Mercedes’in üçte bir hissesi var.

Manchester United’ın yeni ortağı INEOS, taraftara bir söz veriyor: “Yeniden dünyanın bir numaralı kulübü olacağız.”

Glazer Ailesi hala Manchester United’ın büyük ortağı. Old Trafford’a giden veya gitmeyen Manchester United’ın nefretini kazanmış durumdalar. Bir zamanların en başarılı Premier League takımı olan ManU, eski günlerinden uzakta. Son şampiyonluklarını 2012-13 sezonunda almışlardı.

Ratcliffe, bunu değiştirmeyi umuyor. Kendisi, İngiltere’nin en zengin insanlarından. Net servetinin 23 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Jim Ratcliffe (Fotoğraf: Valery HACHE / AFP)

Ratcliffe, 1998 yılında INEOS’u kurdu ve şirket İngiltere’de bir sanayi devi haline geldi. Şirket 29 ülkede 194 tesis işletmekte, yılda 65 milyar dolar gelir elde etmekte ve 26 binden fazla kişiye istihdam sağlamakta.

Kutuplarda kayak yapmak ve dağ tırmanışları, hobileri arasında ancak 71 yaşındaki milyarder, risk almayı sevmediğini söylüyor: “Asla bir uçaktan atlamam çünkü birinin paraşütünüzü ne kadar iyi paketlediğine bağlı olarak ya yaşarsınız ya da ölürsünüz. Oldukça dikkatliyim ama buraya sadece bir kez geliyorsunuz, bu yüzden kendinize biraz daha meydan okursanız hayattan daha fazla keyif alırsınız.”

Manchester United’a harcadığı 1,3 milyar doların ne kadar riskli olup olmadığınıysa, zaman gösterecek.

Kaynak: AFP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.