Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eylem yapan Boğaziçi öğrencilerine bir ay kampüse giriş yasağı verildi

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere katılan öğrencilerden bazılarının dün kampüse girişleri yasaklanmıştı. Öğrencilerin idari bilimler binasına girerek eylem yapmaları ve dersleri aksatmaları nedeniyle bir ay süreyle üniversite binalarına giriş yapması yasaklandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde senatonun bazı fakülteleri kapatıp dağıtacağına ilişkin iddialar nedeniyle çok sayıda öğrenci 21 Aralık 2023’te protesto eylemi gerçekleştirdi.

Bunun üzerine kampüse girişi yasaklanan öğrenciler hakkında üniversite yönetimince alınan karar belli oldu. “Güney Kampüs’te İdari Bilimler Binasına girerek eylem yaptıkları ve bu suretle dersliklerde verilen dersleri aksattıkları” tespit edilen öğrencilerin bir ay süreyle üniversite kampüslerine girişlerinin engellenmesi ve giriş kartlarının pasif duruma getirilmesine karar verildi.

“Öğrencilerin savunması alınmadı”

Boğaziçi TV isimli X hesabından yapılan açıklamada ise bu tedbirin soruşturma yürütülmeden ve öğrencilerin savunması alınmadan verildiği duyuruldu.

Açıklamada, “Verilen tedbir kararı, 21 Aralık günü yapılan eylemin ‘yükseköğretim faaliyetlerini engelleyici’ olarak nitelendiğini gösteriyor” denildi ve şöyle devam edildi:

“21 Aralık’ta öğrencilerin yüksek katılımıyla gerçekleşen eylemle ilişkili, bu madde seçilerek, en az 11 öğrenciye hukuksuzca tedbir uygulanacak. Final dönemi başlamak üzereyken verilen bu karar sonucu öğrencilerin finallere girip giremeyeceği meçhul.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.