Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suç örgütlerine yönelik operasyonlarda ele geçirilen 23 araç emniyete verildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik operasyonlarda ele geçirilen 23 aracın mahkeme kararıyla emniyete verildiğini duyurdu. Haberi sosyal medyadan duyuran Bakan Yerlikaya, “Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacaktır” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiğinden beri suç örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarla kendisinden söz ettiriyor. Bu operasyonlarda ele geçirilen 23 araç, mahkeme kararıyla emniyete verildi.

Bu araçların artık suç örgütlerinde değil, poliste olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yerlikaya’nın duyurusu şöyle:

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizden hep şu sözü duydunuz: Türkiye’nin huzuru… İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti. Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi. Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacaktır! Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun.”

Yerlikaya’nın paylaştığı videoda Ferrari, Bentley, Porsche, Mercedes, Audi gibi marka araçlar olduğu görüldü.

İktisatçı Mahfi Eğilmez, sosyal medya platformu X’ten, araçların polise tahsis edilmesiyle ilgili yazdı. “Fenomenlerin el konulan lüks arabalarının trafik polisine tahsis edilmesi bir tek bana mı tuhaf geliyor?” diye soran Eğilmez’in paylaşımı şöyle:

“Fenomenlerin el konulan lüks arabalarının (Maserati, Ferrari, Mercedes vb.) trafik polisine tahsis edilmesi bir tek bana mı tuhaf geliyor? Dünyanın neresinde Maserati’yle ceza kesmeye giden trafik polisi var? Maserati ile gelip Clio’ya ceza yazan trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını karşılamaz. Satarsınız o arabaları ve bütçeye gelir yazarsınız sonra eğer ihtiyaç varsa her birinden gelen parayla en az 3 – 4 tane normal araba alır polise tahsis edersiniz. Trafik polisinin Maserati ya da Mercedes’e bindiğini gören insanlar sizce enflasyonun düşeceğine inanır mı?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.