Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Savaş kararını verenler çocuklarını askere göndermiyor”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe Kilit Harekatı operasyonda 12 askerin şehit olmasına ilişkin “Irak’ın kuzeyinde karın, buzun ortasında naylon çadırlarda savaşa gönderilen yoksul halkın çocukları. Savaş kararını verenler, ağzından çıkan her kelimesi kanla karışık olanlar, çocuklarını askere göndermiyor” diye konuştu. Hatimoğulları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in DEM Parti’yi hedef alan sözlerine “Bizim ismimiz sürekli değişiyorsa parlamento dönüp kendisine bakacak. Üzerimizdeki baskılara seyirci kalanlar demokrat olduklarını söylemesin. Onlar sırtlarını 90’lı yılların karanlık tarihine dayamış” yanıtını verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bugün (27 Aralık) DEM Parti Genel Merkezi’nde, Kürt sorununun çözüm tartışmalarına ilişkin konuştu. Hatimoğulları, AKP ile MHP’nin ülkede yaşanan ekonomik kriz, açlık ve yoksulluğun konuşulmasını engellediğine dikkat çekerek “İktidar acımasızca en son asker cenazelerini bile bu ülkeyi yönetme biçiminin konuşulmasını engellemek için kullanacak kadar vicdansızca davrandı” diye konuştu. Hatimoğulları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün TBMM’de DEM Parti’yi hedef alan sözlerine ” Bizim ismimiz sürekli değişiyorsa parlamento dönüp kendisine bakacak. Bizler üzerindeki baskılara seyirci kalanlar demokrat olduklarını söylemesin” yanıtını verdi.

“Güvenlik dedikçe sınırlarımız dünyanın en güvenliksiz sınırları haline gelmiş durumdadır”

Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe Kilit Harekatı operasyonda 12 askerin yaşamını yitirmesine ilişkin Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“Irak’ın kuzeyinde karın, buzun ortasında, naylon çadırlarda savaşa gönderilen yoksul halkın çocukları. Savaş kararını verenler ağzından çıkan, her kelimesi kanla karışık olanlar çocuklarını askere göndermiyor. Onlar sırça köşklerinde, sıcacık evlerinde zevkü sefa içinde yaşarken o kerpiç evlerde oturan yoksul ailelerin çocukları o buzlu ortamlara, o sınırın ötesinde ne ile karşılayacaklarını bilmedikleri yerlere gönderiliyorlar. Bizler DEM Parti olarak hep ‘Sınır ötesindeki operasyonları durdurun, ne işiniz var, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta’ dedik. Bundan iktidar acayip rahatsız oldu. Bir kez daha soruyoruz hakikaten ne işiniz var? Güvenlik dedikçe sınırlarımız dünyanın en güvenliksiz sınırları haline gelmiş durumdadır.”

“Birileri iktidarlarını korumak için bu savaşı körüklüyor”

“40 yıldır bu ülkenin dört bir tarafına cenazeler gidiyor. Birileri iktidarlarını korumak için bu savaşı körüklüyor. Bizse bütün bu ölümlere rağmen her zaman döndük ve şunu söyledik, ‘Lütfen barış olsun bu ülkede, gelin hep birlikte barış için çalışalım’ dedik. Buradan sözümüzü yineliyoruz biz barış için çalışıyoruz ve herkesi barış için çalışmaya davet ediyoruz.”

“Sizin karşınızda foncular, dolandırıcılar, üç kuruş için davasını da memleketi de satacak insanlar yok”

Bahçeli ve iktidar temsilcilerinin DEM Parti’yi, seçmenlerini ve halkı tehdit ederek hedef haline getirdiğini söyleyen Hatimoğulları AKP’ye seslenerek “Sizin karşınızda foncular, dolandırıcılar, üç kuruş için davasını da memleketi de satacak yani size benzeyen insanlar yok. Bu lafları duyup, korkacak, tırsacak yürek yoksunu, bilinç yoksunu parti ve insanlar yok” diye konuştu.

“Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddiniz bileceksiniz”

Hatimoğulları, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Kürt sorunun çözümüne ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatarak şunları söyledi:

“Yaptığı her konuşmada barış çağrısı yapan eş genel başkanımız Tuncer Bakırhan ve milletvekillerimizi pespaye bir dille, ağza alınmayacak kelimelerle tehdit eden dillerinde kullandıkları bütün lafları kendilerine iade ediyoruz. Şunu iyi bilin ki şeref ve onurdan payesini almamış olanlara papuç bırakmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız. Haddiniz bileceksiniz. Bahçeli’nin konuşmalarından halka ve siyasetçilere ettiği küfrü, hakareti, savaş çığırtkanlığını çıkarınca geriye hiçbir şey kalmıyor.” 

“Bizi Meclis’e leylekler getirmedi, bizi Meclis’e halk taşıdı”

DEM Parti’nin Türkiye’de milyonlarca kişinin oyunu aldığını hatırlatan Hatimoğulları, Parti’yi tehdit eden ve hedef gösterilerin aynı zamanda oy verenleri de tehdit ettiğine “Bizi Meclis’e leylekler getirmedi. Bizi Meclis’e halk taşıdı, halk” sözleriyle dikkat çekti.

“Onlar sırtlarını 90’lı yılların karanlık tarihine dayamış, biz ise gücümüzü halkımızdan aldık”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısında “Adı sürekli olarak değişen ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yoktur” sözlerine Tülay Hatimoğulları cevap verdi.

“Bizim ismimiz sürekli değişiyorsa parlamento dönüp kendisine bakacak. Üzerimizdeki baskılara seyirci kalanlar demokrat olduklarını söylemesin. Onlar sırtlarını 90’lı yılların karanlık tarihine dayamış, biz ise gücümüzü halkımızdan aldık. Umarız ki muhalefetin diğer kesimlerinin aklı başına gelir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.