Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (261): 2023’te hayatını kaybeden beş spor insanı

Bir yıl daha geride kalırken, spor dünyasından da pek çok kişi aramızdan ayrıldı. Bu kayıplardan bazılarını, en derinden hissettik.

5) John Motson

Hepimizin bildiği bir sesti: John Motson

BBC’nin efsane spikeri John Motson 23 Şubat’ta, 77 yaşında hayatını kaybetti. Belki çoğu kişi ismini bilmiyordu ancak futbolseverlerin çoğu onun sesinden bir kez maç dinlemiştir. Motson kariyerinde yaklaşık 2000’den fazla maç anlattı. Onu dünya çapında ünlü yapan şeyse, FIFA oyun serilerini de seslendirmesi oldu.

4) Silvio Berlusconi 

Berlusconi, Milan’a en başarılı günlerini yaşattı

İtalya’nın eski başbakanı ve AC Milan’ın eski başkanı Silvio Berlusconi 12 Haziran’da, 86 yaşındayken hayatını kaybetti. Kendisini “Siyasetin Hz. İsa’sı” olarak tanımlayacak kadar kendine hayran biriydi. Fuhuş ve rüşvet gibi konular yüzünden pek çok kez hakkında soruşturma açıldı.

Tüm tartışmaları bir kenara koyarsak, 1986-2017 arası Milan’ın hem başkanı hem sahibiydi. Bu süreçte kulübe tarihinin en başarılı günlerini yaşattı: 8 Serie A, 5 Şampiyonlar Ligi, 5 UEFA Süper Kupa, 1 İtalya Kupası, 7 İtalya Süper Kupası, 3 Kıtalararası Şampiyonluk…

3) Sir Bobby Charlton

Sir Bobby, kendi adı verilen tribünün önünde Manchester United taraftarlarını selamlıyor

İngiliz futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Sir Bobby Charlton 21 Ekim’de, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1966’da Dünya Kupası’nı kazanan İngiltere’nin en önemli oyuncularından biriydi. O yıl, Ballon d’Or’u da kazandı. Manchester United’ın efsanesi oldu. Kırmızı Şeytanlar ile 758 maça çıktı, 249 gol attı. Old Trafford’da bir tribüne adı verildi. 1994’te şövalye yapıldı ve Sir unvanını taşıma hakkı kazandı.

2) Gianluca Vialli

Vialli

İtalyan futbol tarihinin en önemli golcülerinden biri olan Gianluca Vialli 6 Ocak’ta, 58 yaşında hayatını kaybetti. Pankreas kanseriyle mücadele ediyordu. Vialli, İtalya Milli Takımı’nda Roberto Mancini’nin yardımcılığını yapıyordu. Bu birliktelik İtalya’ya EURO 2020 şampiyonluğunu getirdi. Cremonese, Sampdoria, Juventus ve Chelsea formalarını giyen Gianluca Vialli, 259 gol kaydetti.

1) Christian Atsu

Porto’da başlayan kariyeri onu İngiltere’nin en büyüklerinden Chelsea’ye taşıdı. Londra ekibi onu birçok kez kiralık olarak başka takımlara yolladı ancak hiçbir yerde tutunamadı. Newcastle United’da kariyerinin en istikrarlı günlerini yaşadı. Tam 121 maça çıktı, 8 gol attı. Premier Lig macerasından sonra kısa bir süre Suudi Arabistan’a gitti. 2022-2023 sezonunun başında, Hatayspor’a transfer oldu.

Hatay ekibinde de istikrarlı bir performans sergileyemedi. Sadece iki maçta, oyuna sonradan dahil oldu. Skor katkısı veremedi. 5 Şubat’ta oynanan Hatayspor x Kasımpaşa maçında da, oyuna son anlarda dahil oldu. Volkan Demirel’in gol umudu oldu. Umduğu da oldu. 90+7’de kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Atsu, takımına 3 puanı getiren golü attı.

Spiker Meriç Taşvur’un anlatımı, tribünde sevinç yaşayan Hataylılar, Volkan Demirel’in Atsu’yu havaya kaldırarak kutlaması, hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Bu anlardan sadece birkaç saat sonra, 6 Şubat depremini yaşadık. On binlerce yurttaşımız hayatını kaybetti. Christian Atsu da yıkılan Rönesans Rezidans’taydı. Hatayspor’un sportif direktörü Taner Savut’la birlikte Atsu, bu felakette hayatını kaybetti. Savut 48, Atsu 31 yaşındaydı.

Editör: Mehmet Ali Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.