Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Premier Lig Panorama: Boxing Day günlükleri – 2. Bölüm | Wolves’un galibiyeti – Madueke ile Chelsea üç puanı aldı – Manchester City’nin dönüşü

Premier Lig’de Boxing Day’in ikinci günü geride kaldı. Oynanan üç maçın ilginç istatistiklerini ve analizini Medyascope Spor Servisi’nden Öner Tavtay sizler için yazdı.

Premier Lig Panorama: Boxing Day günlükleri – 2. Bölüm | Wolves’un galibiyeti – Madueke ile Chelsea üç puanı aldı – Manchester City’nin dönüşü

Premier Lig’de Boxing Day’in ikinci günü geride kaldı. Chelsea ve Manchester City günü kayıpsız geçerken, Brentford istatistik konusunda üstün olmasına rağmen Wolves’a kendi evinde 4-1 kaybederek büyük bir yara aldı.

Brentford 1-4 Wolverhampton Wanderers

4 Kasım’daki West Ham United galibiyetinden bu yana oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet alabildi Brentford ve geri kalan 6 maçı kaybetti. Sadece Luton Town’ı yenebilen Brentford, büyük takımlara karşı aldığı mağlubiyetlerin dışında Sheffield United’a da kaybetti. Thomas Frank’in bu krizden nasıl çıkacağını bilmiyoruz, hafta sonu Crystal Palace maçıyla birlikte üç haftalık bir ara var kendileri için ve bunun krizden çıkmak için en iyi seçeneklerden biri olduğu aşikar. Wolves ise geçen haftaki Chelsea galibiyetiyle çıkışa geçmişken Brentford’u da farklı geçerek güzel bir form grafiği yakalamış gibi görünüyor.

Batı Londra’da üç dakika üç saniye içerisinde harika üç gol atıldı. Wolves, Brentford karşısında 3-1 önde!

Hwang Hee-Chan’ın Brentford karşısındaki performansı

24 kez topla buluşma

7 kez üçüncü bölgeye pas

6 kez ceza sahasında topla buluşma

2 başarılı dribbling

2 şut – 2 isabetli şut – 2 gol

Maçın özeti:

Chelsea 2-1 Crystal Palace

Pochettino sezon başında bu görevi kabul ettiğinde bu kadar büyük problemlerle karşı karşıya kalacağından emin değildi diye düşünüyorum. Özellikle sakatlık problemleri takımın istikrar kazanmasındaki en büyük engel konumunda. 10 sakat, 2 tane kart cezalısı oyuncuyla Palace karşısına çıktılar ve 89. dakikada Madueke’nin penaltı golüyle kazanmasını bildiler. Dört maçlık mağlubiyet serisini sonlandırmayı başaran Chelsea’de Pochettino biraz da olsa rahat nefes aldı diyebiliriz. Sıradaki Luton deplasmanından da galibiyetle ayrılarak rahat bir iki haftalık ara geçirmek isteyeceklerdir.

Chelsea tarihinin Stamford Bridge’te taraftar karşısına çıkan en genç ilk 11’i galibiyeti aldı. Aynı zamanda bu kadronun yaş ortalaması Premier Lig tarihinin en genç 8. kadrosu oldu.

Chelsea, Crystal Palace’a karşı oynadığı son 12 maçın hepsini kazanmayı başardı. Bu kulüp tarihinde bir ilk.

Malo Gusto’nun Crystal Palace karşısındaki performansı

129 kez topla buluşma (maçtaki en yüksek)

91/97 atılan pas (maçtaki en yüksek)

8 kez savunma aksiyonunda başarı

6 kez kazanılan ikili mücadele

3 kez top kapma

3 kez üçüncü bölgeye koşu atma

3 kez pas arası top kapma (maçtaki en yüksek)

2 kez yaratılan gol şansı (maçtaki en yüksek)

1 asist (maçtaki en yüksek)

Michael Olise’in Crystal Palace ile attığı son dört gol skora dengeyi getiren goller oldu.

Maçın özeti:

Everton 1-3 Manchester City

Everton’ın ilk yarıdaki performansından sonra yeni bir puan kaybı bekliyorduk City tarafından. Fakat ikinci yarı Everton’ın değişen çehresi ve City’li oyuncuların iştahı maçın dönmesine sebep oldu. Phil Foden’ın füzesiyle başlayan geri dönüş süreci sonunda Pep üç puanı alarak rahat bir nefes aldı.

Pep Guardiola’nın kariyeri boyunca en çok yendiği teknik direktör Sean Dyche oldu. Atılan gollerde de Pep’in 52-6 üstünlüğü bulunuyor.

Phil Foden’ın Everton karşısındaki performansı

70 kez topla buluşma

47/50 atılan pas

7 şut – 2 isabetli şut – 1 gol

6 kez kazanılan ikili mücadele

5 kez rakip ceza sahasında topla buluşma

3 kez yaratılan gol şansı

3 kez başarılı dribbling

2 kez kazanılan faul

Bernardo Silva’nın Everton karşısındaki performansı

38 kez üçüncü bölgede topla buluşma

7 kez rakip ceza sahasında topla buluşma

5 kez savunma aksiyonlarında başarı

3 kez kazanılan ikili mücadele

2 yaratılan gol şansı

2 şut – 1 isabetli şut – 1 gol – 1 asist

Maçın özeti:

Böylece Boxing Day’in ikinci gününü de geride bırakmış olduk. Yarın son bölümde tekrar görüşmek üzere!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.