Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023’ün en golcüsü Cristiano Ronaldo: Kane, Haaland ve Mbappe’yi geride bıraktı

Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al-Nassr FC forması giyen 38 yaşındaki Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, 2023 takvim yılı içerisinde kaydetmiş olduğu 53 gol ile, yılın en golcü ismi oldu. 

38 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, rekorlar kırmaya devam ediyor. Suudi Arabistan Pro Ligi’nde son oynanan Al-Ittihad karşılaşmasında da 2 gol kaydeden Ronaldo, 2023 takvim yılında 53 gole ulaşarak, bu yıl en çok gol kaydeden isim oldu.

Ronaldo, 39’uncu yaşına iki ay kala gösterdiği performanla, 2023 takvim yılında 52’şer golü bulunan PSG’nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe ve Bayern Münih’in İngiliz golcüsü Harry Kane’i geride bırakmayı başardı. Sezonun son bölümünde yaşadığı sakatlık ile formasından uzak kalan Manchester City’nin Norveçli golcüsü Erling Haaland ise yılı 50 golle tamamladı. 

Inter Miami’ye transfer olan Lionel Messi, 2023 yılında sadece 28 gol kaydetti.

2023 takvim yılında tüm dünyada en çok gol kaydeden 10 isim:

Cristiano Ronaldo, sekiz yıl aradan sonra ilk kez bir takvim yılının en çok gol atan ismi olmayı başardı. Son 10 yılda bir takvim yılında en çok gol atan isimler:

Bir takvim yılında atılan en yüksek gol sayıları:

Ronaldo’nun 2023 yılındaki golleri:

Yazan: Yahya Kemal Doğan
Editör: Mehmet Ali Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.