Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Premier Lig Panorama: Boxing Day günlükleri – 3. bölüm | Brighton’dan harika galibiyet – West Ham’ın Arsenal zaferi – Lider Liverpool

Premier Lig’de Boxing Day’in üçüncü günü geride kaldı. Oynanan iki maçın ilginç istatistiklerini ve analizini Medyascope Spor Servisi’nden Öner Tavtay sizler için yazdı.

Premier Lig Panorama: Boxing Day günlükleri – 3. bölüm | Brighton’dan harika galibiyet – West Ham’ın Arsenal faferi – Lider Liverpool

Premier Lig’de Boxing Day dün (29 Aralık) oynanan iki maçla sona erdi. Brighton’ın baskın bir oyunla Tottenham’ı 4-2 mağlup etmesinin ardından West Ham da Emirates Stadyumu’ndan üç puanla ayrılmayı başardı ve Arsenal’in liderliği geri almasına engel oldu.

Brighton And Hove Albion 4-2 Tottenham Hotspur

Özellikle savunmada yaşanan sakatlıklar yüzünden zorlu dönemlerden geçen Brighton ve Tottenham’ın mücadelesinden Brighton galibiyetle ayrıldı. Stoper bölgesinde iki bekle oynayan Tottenham için talihsiz bir yenilgi oldu. Takipçileri West Ham ve Manchester United’ın kazanmasıyla birlikte 5.sıradaki konumları da tehlikeye girmiş oldu. Brighton ise bu galibiyetle bir nebze olsun moral buldular.

Roberto De Zerbi’nin Brighton’ı Ağustos’tan bu yana evinde 8 maçtır kaybetmiyor.

Brighton bu sene oynadığı 19 lig maçında Arsenal dışında her takıma gol atmayı başardı.

Joao Pedro’nun Tottenham karşısındaki performansı

En fazla gol atan – 2

En fazla asist yapan – 1

En başarılı dribbling yapan iki oyuncudan biri – 2

En fazla şut çeken ikinci oyuncu – 4

En fazla isabetli şut çeken oyuncu – 4

Maçın özeti:

Arsenal 0-2 West Ham United

İki maçlık bir galibiyet serisi yakalayan West Ham, son dönemde istikrarsız sonuçlar alan Arsenal karşısında üç puana uzanmayı başardı. Yarı sahasına gömülerek dar bir savunmayı tercih eden David Moyes, üst sıra takımlarına her daim sıkıntı çıkarma potansiyelini kullanarak galibiyete uzandı. Özellikle Jarrod Bowen’ın sahte dokuz performansı takımın tekrar ivme kazanmasında büyük pay sahibi oldu.

Soucek’in attığı ilk golden Bowen’ın topu dışarıdan mı, içeriden mi çevirdiği hakkındaki VAR incelemesi yaklaşık üç dakika sürdü.

2008-2009 yılından bu yana rakip ceza sahasında topla 77 kez buluşmasına rağmen gol atamayan tek takım Arsenal oldu.

West Ham teknik direktörü David Moyes, Arsenal’e karşı ilk deplasman galibiyetini aldı. (Bugünden önce 4 beraberlik, 18 mağlubiyet)

Premier Lig’de 2016/17 sezonundan bu yana iki kere bir takım 30’dan fazla şut atıp maç kaybetti.

Aralık 2017 Arsenal 1-3 Manchester United (33 şut)

Aralık 2023 Arsenal 0-2 West Ham United (30 şut)

Sadece iki maç rakip ceza sahasında 70’ten fazla kez topla buluşup kaybeden takım oldu.

Aralık 2019 Manchester City 1-2 Manchester United (79 kez topla buluşma)

Aralık 2023 Arsenal 0-2 West Ham United (77 kez topla buluşma)

Mohamed Kudus maçta 16 ikili mücadele ile bu istatistikte en yüksek rakama ulaşırken, 9 başarılı savunma aksiyonuyla da West Ham tarafında kendisini geçen başka bir takım arkadaşı olmadı.

Angelo Ogbonna maçta 6 kez top uzaklaştırarak bu istatistikte zirvede yer aldı.

Konstantinos Mavropanos’un eski takımı Arsenal’e karşı performansı

26  kez topla buluşma

5 kez top uzaklaştırma

3 kez başarılı savunma müdahalesi

3 kez pas arası yapma

2 kez başarılı top kazanma

2 kez rakip ceza sahasında topla buluşma

1 şut – 1 gol

Maçın Özeti: https://www.youtube.com/watch?v=O3Z7L8103sk

Boxing Day sonunda Liverpool liderliği geri aldı ve en yakın takipçisi Arsenal ile arasında iki puanlık fark var. Alt sıralarda ise Brentford, Crystal Palace, Nottingham Forest, Everton ve Luton Town arasında çetin bir yarış geçeceğini düşünüyorum. Bu haftalık Premier Lig Panorama’dan bu kadar. Tekrar görüşmek üzere!

Yazan: Öner Tavtay

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.