Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da kriz: Kulüpler ve sporcular, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki finale saatler kala Suudi Arabistanlı yetkililer Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı olan pankartlara ve tişörtlere izin verilmeyeceğini açıkladı. Galatasaray ve Fenerbahçe tarihi bir adım atarak Süper Kupa maçına çıkmama kararı aldı. Atatürk’e yapılan bu saygısızlık, Türk spor kamuoyunun da tepkisine yol açtı. 

Kulüpler ve sporcular, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, dün akşam (29 Aralık) Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacaktı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan final, maç öncesi yaşanan kriz nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Riyad’daki finale saatler kala Suudi Arabistanlı yetkililer Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı olan pankartlara ve tişörtlere izin verilmeyeceğini açıkladı. Suudi Arabistanlıların tutumuna tepki gösteren Fenerbahçe ve Galatasaray, maça çıkmama kararı aldı.

Gün boyu yaşananlar:

Birçok kulüp ve futbolcu, yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesaplarından Mustafa Kemal Atatürk paylaşımları yaptı.

Kulüplerin paylaşımları şu şekilde:

Beşiktaş: 

Trabzonspor:

Başakşehir:

Adana Demirspor:

Kayserispor:

Antalyaspor:

Ankaragücü:

Sivasspor:

Alanyaspor:

Hatayspor:

Fatih Karagümrük:

Konyaspor:

Samsunspor:

Sporcuların paylaşımları şu şekilde:

Volkan Demirel

Kerem Aktürkoğlu

Mert Hakan Yandaş

İrfan Can Kahveci:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.