Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni yılda köprü ve otoyol ücretlerine zam

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yeni yılda geçerli olacak zamlı köprü ve otoyol geçiş fiyatlarını açıkladı. Otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretleri ortalama yüzde 76, yap işlet devret (YİD) modeliyle özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine de yüzde 50 zam geldi.

KGM’nin duyurusunda, zamların 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacağı aktarıldı.

KGM tarafından işletilen otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerine ortalama yüzde 76 oranında zam geldi. Açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobil için en düşük geçiş ücreti 9,00 TL, en yüksek geçiş ücreti 84 TL, boğaz köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti ise 15,00 TL olarak belirlenmiştir” denildi.

YİD modeli ile yapılarak özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri de ortalama yüzde 50 oranında arttı.

YİD modeliyle yapılan otoyol ve köprülerden 3.20 m’den küçük iki akslı otomobillerin için geçiş ücretleri şöyle: Osmangazi Köprüsü 290 lira, 1915 Çanakkale Köprüsü 295 lira ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü 35 lira.

1 Ocak itibarıyla geçerli olacak zamlar şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.