Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Alperen Şengün adım adıma All-Star’a – Detroit Pistons 28 maç sonra galip geldi – Memphis Grizzlies Morant’in dönüşü sonrası tekrar düşüşe geçti

NBA’de yeni yıla girilirken milli basketbolcularımızdan Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, iyi performansını sürdürdü. San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman ise geçtiğimiz hafta oldukça sönük performanslar sergiledi ve sezon genelindeki iyi performansının gerisinde kaldı. Ömer Faruk Yurtseven, Furkan Korkmaz ve Onuralp Bitim ise oldukça kısıtlı süreler forma giyebildi. Detroit Pistons, Toronto Raptors karşısında galip gelerek 28 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı. Ja Morant’ın cezasının bitimi ile üst üste 4 maç kazanarak yükselişe geçen Memphis Grizzlies ise üst üste 3 maç kaybederek tekrar düşüşe geçti.

Milli basketbolcularımızın performansı

Alperen Şengün

NBA’de Batı Konferansı ekiplerinden Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki milli basketbolcumuz Alperen Şengün, sezon genelindeki All-Star seviyesi performansını geçtiğimiz haftada da sürdürmeyi başardı. Geride kalan haftada takımıyla dört maçta sahaya çıkan Alperen’li Rockets yalnızca 1 galibiyet almayı başarsa da Türk basketbolcu, dört karşılaşmada da oldukça etkili performanslar sergiledi. Indiana Pacers, Phoenix Suns, Philadelphia 76ers ve Detroit Pistons ile karşılaşan Rockets’ta Alperen, dört maçta ortalama 27 sayı, 8 ribaund, 5.75 asist ve 2.5 top çalma istatistikleri yakalamayı başardı. Özellikle dün gece oynanan Detroit Piston karşılaşmasında alınan galibiyette başrol oynayan genç pivot, yalnızca 3 çeyrekte kaydetmiş olduğu 26 sayı, 4 ribaund, 9 asist ve 3 top çalmalık performansla adından söz ettirmeyi başardı.

All-Star’da öne çıkan adaylar arasında yer alan Alperen Şengün’e oy verebilmek için  https://vote.nba.com/en adresinden oyunuzu kullanabilirsiniz.

Alperen Şengün’ün Detroit Pistons karşısındaki performansı:

Alperen Şengün’ün bu sezonki en iyi hareketleri:

Alperen’in geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

Alperen gelişmiş istatistiklerden player impact estimate (tahmini oyuncu etkisi) istatistiğinde 13. sıraya kadar yükselmeyi başardı:

Alperen efficiency (verimlilik) sıralamasında ise göstermiş olduğu performansla yükselişe geçerek 17. sıraya çıktı:

Cedi Osman

NBA’de San Antonio Spurs forması giyen 28 yaşındaki milli basketbolcumuz Cedi Osman ise geçtiğimiz hafta takımı ile dört karşılaşmada sahaya çıkarken, dört müsabakada da sezon geneli performansının altında kaldı. San Antonio Spurs geride kalan haftada Utah Jazz, Portland Trail Blazers (2 kez) ve Boston Celtics ile karşılaşırken, yalnızca Portland Trail Blazers karşılaşmasından galip ayrılabildi. Dört karşılaşmada 3.5 sayı, 2 ribaund ve 2.25 asist ortalamaları yakalayan Cedi, sezon geneli istatistiklerinin oldukça altında kaldı.

Cedi Osman’ın geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

NBA’de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ve Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven geçtiğimiz haftada da oldukça kısıtlı süreler forma giyebilirken, Chicago Bull forması giyen Onuralp Bitim ise geçtiğimiz hafta süre alamadı.

Detroit Pistons 28 maçlık mağlubiyet serisini Toronto Raptors karşısında sonlandırdı

NBA’de Doğu Konferansı ekiplerinden Detroits Pistons, 30 Aralık gecesi Toronto Raptors karşısında almış olduğu 129-127’lik galibiyetle 28 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı. 30 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında 2 ay boyunca çıktığı 28 karşılaşmanın tamamını kaybeden Pistons, 2015 yılında Philadelphia 76ers’ın yakalamış olduğu 28 maçlık mağlubiyet rekoru serisini egale ederek, en uzun mağlubiyet serisine ortak oldu. 

Detroit Pistons’ın mağlubiyet serisini sona erdirmesinin ardından göstermiş olduğu reaksiyon:

Detroit Pistons-Toronto Raptors karşılaşmasının özeti:

Sezona 2-1 başladıktan sonra üst üste 28 maç kaybeden Pistons, Toronto Raptors galibiyetinin ardından dün gece Houston Rockets’a da kaybederek, 3-30’luk derecesiyle 0.091 galibiyet yüzdesiyle NBA’de son sıradan kurtulamadı. 

NBA tarihinin en uzun mağlubiyet serileri:

Ja Morant’ın cezadan dönüşü ile çıkışa geçen Memphis Grizzlies, Morant’in ilk 4 maçında üst üste galip gelse de, sonraki 3 maçı da kaybederek tekrar düşüşe geçti

NBA’de 2023/2024 sezonuna oldukça çalkantılı başlayan Batı Konferansı ekibi Memphis Grizzlies, ilk 25 karşılaşmada cezası nedeniyle yıldız oyuncusu Ja Morant’ten mahrum kalmıştı. Morant’in yokluğunda çıktığı 25 karşılaşmada elde ettiği 6-19’luk derecesiyle beklentilerin oldukça uzağında kalan Grizzlies, Batı Konferansında 14. sırada kaldı. Morant’in cezasını tamamlayıp geri dönüşüyle birlikte çıkışa geçen Grizzlies, sırasıyla New Orleans Pelicans, Indiana Pacers, Atlanta Hawks ve New Orleans Pelicans’ı mağlup ederek üst üste 4 galibiyet elde etti. Bu dört karşılaşmada da oldukça etkili performans sergileyen Morant, 28.75 sayı, 5.25 ribaund, 8.5 asist, 1 blok ve 1 top çalma istatistikleri yakalayarak olumlu sinyaller verdi. Ancak sonrasında Denver Nuggets karşılaşmasında hastalığı sebebiyle Morant oynayamadı ve Grizzlies maçı farklı şekilde kaybetti. Hastalık dönüşü oynanan Los Angeles Clippers ve Sacramento Kings karşılaşmalarında ise verimsiz performanslar sergileyen Morant, düşük şut yüzdesi ile 18 sayı, 4.5 ribaund ve 6.5 asist ortalamaları ile başlangıç performansından uzak kaldı ve mağlubiyetlere engel olamadı. 

Morant’in dönüşünde ilk dört karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak umut veren Memphis Grizzlies ise sonraki üç karşılaşmada da mağlup oldu ve hayal kırıklığı yaratmaya devam etti.

Ja Morant’in bu sezonki istatistikleri:

Sosyal medyada birden fazla kez vermiş olduğu silahlı pozlar sonrasında ceza alan Morant, cezasının dönüşünde yaptığı smaç “silah sevinci” yaptı:

https://twitter.com/whristan1/status/1739859672511783074?s=20

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.