Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Medyascope’a konuştu: “‘Hür ve müstakil’ kararından önce işbirliğine yakındım”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Medyascope’ta Ali Deniz Çakır’ın konuğu oldu. Coşkun, İYİ Parti’nin yerel seçim stratejisini, partinin “hür ve müstakil” kararının sokağa yansımalarını ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle (CHP) yaşanan süreci anlattı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, partisinin 2024 Yerel Seçimleri’ndeki “hür ve müstakil” tavrının ayrıntılarını ve ittifak tartışmalarını Medyascope‘a anlattı.

İYİ Parti’nin 2024 Yerel Seçimleri’ndeki İstanbul stratejisiyle ilgili konuşan Coşkun, “Bir siyasi parti, birine kazandırmak ya da kaybettirmek mantığıyla hareket etmez. Biz İstanbul’da da kazanmak amacıyla yola çıktık” dedi.

“‘Hür ve müstakil’ kararından önce işbirliğine yakındım”

Coşkun, İYİ Parti’nin yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararından önce işbirliğine yakın olduğunu söyledi, “‘Hür ve müstakil’ kararından önce işbirliğine yakındım. Sahadaki vatandaşla konuşunca yanıldığımı fark ettim. Sokak her zaman doğruyu söyler” diye konuştu.

“CHP 2019’daki seçimlerde ittifak ruhuna aykırı davrandı”

Coşkun, 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’yle yaptıkları ittifakı eleştirdi, “2019’da ittifak ruhuna aykırı davranan bir CHP gördük. Genel Başkanımızın ikamet ettiği ilçeyi bize bırakmadılar. Bize hiçbir yer verilmedi. Bizim aslında o gün ittifakı bitirmemiz lazımdı ama yerel seçimlere yönelik bir süreç başlamıştı. CHP, daha sonra bize iki tane genel müdürlük vermek zorunda kaldı. Belediyeyi iki tane danışmanla yönettiler” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi İbrahim Özkan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla görüşmesinden haberi olduğunu söyleyen Coşkun, yaşananları şöyle anlattı:

“İbrahim Bey, Genel İdare Kurulu (GİK) kararından sonra bize ‘Bu süreci aslında Özgür Bey değil, Ekrem Bey yönetiyor. Ekrem Bey’le de görüşelim’ dedi. Biz de samimiyet testi yapmak adına bize teklif yaparlarsa ‘CHP’nin İstanbul’da kazanamadığı 25 ilçeyi bize bırakın’ diyecektik ama gördük ki samimi değillermiş. Sürekli oyalama taktikleri olduğunu gördük. Bizle ittifak yapmak istemediklerini, bizi yancı olarak gördüklerinin fotoğrafı ortaya çıktı.”

Coşkun bu görüşmelerden Meral Akşener’in haberi olmadığını söyledi.

Coşkun, İYİ Parti Teşkilatı’nda Ekrem İmamoğlu’na tepkiler olduğunu belirterek, “Tepki var ama bu yeni değil. 2019 seçimlerinden sonra da teşkilatımızda ‘Keşke İmamoğlu’na oy vermeseydik’ diyen çok isim duyduk. Bu dönem biraz daha fazla duyuyoruz” dedi.

Yücel Coşkun’a göre İYİ Parti, sokağın nabzını en çok ölçen parti. İstanbul’da vatandaşların en çok ulaşımdan şikâyetçi olduğunu söyleyen Coşkun, şöyle devam etti:

“İstanbul’da ulaşım korkunç bir problem. Hele iş çıkış saatlerinde İstanbul yaşanabilecek bir yer değil. Vatandaşa sorduğumuzda da  ilk söyledikleri problem trafik.”

“Erdoğan döneminde tek ayakta kalmış partiyiz”

Coşkun, Medyascope izleyicisinin “İYİ Parti kaybederse ne yapacak?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Öyle bir ihtimal yok. Erdoğan döneminde ayakta kalmış tek siyasi partiyiz. İki kere yüzde 10 barajını yakalamış bir partiyiz. Hiçbir parti Erdoğan döneminde ayakta kalamamış. Bizim oylarımızda hep bir artış var. Biz seçime yüzde 10’la başlıyoruz.”

Coşkun son yerel seçimlerde aldıkları oyun altına düşerlerse “başarısız” sayılabileceklerini söyledi.

“Teşkilattan ‘Buğra Kavuncu aday olsun’ diye yoğun bir talep var”

İYİ Parti’nin İBB adayının ocak ayının sonuna kadar netleşeceğini belirten Coşkun, teşkilattan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’nun adaylığına yönelik yoğun bir talep olduğunu ancak sanayi sektöründe bilinen bir isimle, spor camiasında bilinen önemli bir ismin de potansiyel adaylardan olduğunu vurguladı.

Coşkun’a göre İYİ Parti’nin İBB adayı seçmenin tanıdığı, herkese hitap edebilecek ve İstanbul aşığı biri olmalı.

“İstanbul’da Zafer Partisi’yle ortak aday çıkartma ihtimalimiz yok”

Yerel seçimlerde Zafer Partisi’yle ittifak ihtimali hakkında konuşan Coşkun şunları söyledi:

“Biz, bu seçimlerde kimseyle ittifak yapmayacağız, buna Zafer Partisi de dahil. Zafer Partisi’ne oy atmış seçmenimizin oylarına talibiz ama İstanbul’da Zafer Partisi’yle ortak aday çıkartma ihtimalimiz yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.