Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da şoför öldürüldü, halk otobüsleri kontak kapattı

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bir özel halk otobüsü şoförü 5 Ocak Cuma gecesi maganda kurşunu ile hayatını kaybetti. Halk otobüsleri de 6 Ocak Cumartesi günü kontak kapattı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Ofis Ekinciler Caddesi’nde 5 Ocak Cuma gecesi yolcu taşıyan özel halk otobüsü şoförü Serkan Aslan, silahla çatışan kişilerin sıktığı mermiyle vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki bir çocuk babası Aslan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Serkan Aslan’ın cenazesi 6 Ocak Cumartesi günü merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na getirilirken, halk otobüsleri Diyarbakır’da kontak kapatarak cenazeye katıldı. Mezarlıkta otobüsleri yola dizen şoförler, daha sonra araçlara siyah kurdele bağladı.

Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, çok öfkeli olduklarını, bir arkadaşlarını maganda kurşunuyla kaybettiklerini söyledi.

Olayın yaşandığı Ekinciler Caddesi’nin sıkıntılı bir yer olduğunu ve bazı grupların sürekli orada kavga edip silah sıktıklarını söyleyen Pervane, yetkililerden önlem almalarını istedi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi’nde bir maganda kurşunu ile yaşamını yitiren 28 yaşındaki Serkan Aslan toprağa verilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.