Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Nimetullah Erdoğmuş: “Kayyum sisteminin eceli geldi”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) aday adayı olan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve eski Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Ferit Aslan’a konuştu. Erdoğmuş, “Her şeyin bir miadı, eceli var. Kayyum sisteminin eceli geldi” dedi.

DEM Parti’nin aday belirlemek için ön seçim yapmasını ve bu ön seçimde sadece partililerin değil, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinin de oy kullanmasını değerlendiren Erdoğmuş, “DEM Parti’nin aday belirleme yöntemi, demokrasi ve alışılagelmiş siyaset açısından yepyeni bir dönemin habercisidir. Buna çok anlam yüklüyoruz. Bu dönem, birçok yeniliği beraberinde getirecektir” dedi.

“Rönesans belediyeciliği yapacağız”

Erdoğmuş, “Rönesans öncesi nasıl Rönesans ile ilgili hazırlıklar yapılıyorsa ve ardından Rönesans dönemi başlıyorsa, biz de yepyeni bir Rönesans belediyeciliği yapabileceğimiz bir dönemi başlatacağız” dedi.

Kendilerinde veya seçmende kayyum kaygısı olup olmadığıyla ilgili konuşan Nimetullah Erdoğmuş, “Her şeyin bir miadı, eceli var. Kayyum sisteminin eceli geldi” diye konuştu.

“Kadro olarak çok aşındık”

Erdoğmuş, adaylık başvurularının geçmiş dönemlere göre azaldığı iddialarıyla ilgili şöyle dedi:

“Partimize olan ilgide bir azalma yok. Kadrolarımız bulut sirkülasyonu gibi, değişiyor. Dolayısıyla bu dönemde daha yetenekli, tecrübeli ve geçmişte parti içinde çalışan arkadaşların alanda, tabanda kitlelerle siyaseti inşa etmesi konusunda böyle bir tutum sergilediklerini söyleyebiliriz.”

“STK’lara yönelik çalışıyoruz”

Erdoğmuş, ön seçim sistemi ile birlikte aday adaylarının sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik çalışma yürüttüğünü söyledi. Erdoğmuş, “Partimizde siyasi bilinç çok yüksek. Bu bilinç, bedeller ödenerek, zorluklar yaşanarak böyle bir mertebeye geldi” dedi.

“Kazanmak için aday göstereceğiz”

DEM Parti’nin İstanbul gibi büyükşehirlerde aday gösterip göstermeyeceği ile ilgili soru üzerine ise Nimetullah Erdoğmuş, şunları söyledi:

“Biz cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Diyarbakır’da yüzde 72 oy verdik. Ankara’da bunu savunduk: ‘Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’ın evladıdır’ dedik. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Diyarbakır’da tabela partisiydi. Artık kazandırma ve başkasına kaybettirme dönemi kapanıyor. Biz, kendimiz kazanacak ve kaybetmeyeceğiz. Türkiye genelinde kendi potansiyelini açığa çıkarmak, dünya siyasetinde bunu görünür kılmak için en güçlü adaylarımızı çıkarıp, bu şekilde yerel seçimi en nitelikli şekilde değerlendireceğimiz düşüncesindeyim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.