Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Seyhan Avşar’a yurtdışına çıkış yasağı

Yazdığı bir haber nedeniyle evine polis giden ve ifadeye çağırılan halktv.com.tr özel haber müdürü Seyhan Avşar hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı verildi.

halktv.com.tr özel haberler müdürü Seyhan Avşar, 5 Ocak Cuma günü sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımla, evinin kapısına polisin geldiğini duyurdu.

Avşar, Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek ile ilgili haberine dair Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 8 Ocak Pazartesi günü ifade verdi. Basın Suçları Bürosu’nda ifade veren Avşar hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı verildi.

Avşar, kendisine verilen yasağın ardından X hesabından paylaşım yaptı:

“Çok ağır faşizm koşullarından geçiyoruz. Aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler… Yani boyun eğmeyen herkes bir bedel ödüyor. Hakkımda verilen adli kontrol kararı da benim mesleğimi biat etmeden yapmamın küçük bir bedeli. Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam…”

Ne oldu?

HalkTv muhabiri Seyhan Avşar, 5 Ocak’ta sosyal medya platformu X’ten “polisler kapımda” cümlelerini paylaştı.

Avşar, paylaşımın hemen ardından bir ileti daha paylaştı:

Evime varmak üzereyken binanın önünde ve kapımda polisler olduğunu annemden öğrendim. Balkona çıkıp arayan annem ‘eve gelme kızım’ dedi. ‘Kaçacağım bir durum yok’ diyerek binaya girdim. Polisler, ‘özür dileriz bu saatte geldik ama acil sizi ifadeye çağırmamız gerekiyordu. Talimat bu yönde’ dediler. Gözaltı yapmadılar. Ama göz korkutmaya çalıştılar. Talimatı veren kim Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek. Avukatımla gidip ifade vereceğiz.

Seyhan Avşar’ın haberine 3 Ocak’ta erişim engeli getirildi

Avşar haberinde, Urfi Çetinkaya’nın, uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle arandığı dönemde Adalet Bakan Yardımcısı olan Akın Gürlek ile temasa geçmek istediğini ve Gürlek’in gelişmeleri takip eden narkotik daire başkanlığı tarafından uyarıldığını yazdı. Avşar, 3 Ocak Çarşamba günü haberine erişim engeli geldiğini X’ten duyurdu:

“Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın tahliye girişimi için Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçtiğini yazdığım haberime 12 saat dahi dolmadan erişim engeli kararı getirildi.

Avşar’a 5 Ocak’ta soruşturma başlatıldı

Avşar, halktv.com.tr’de yayımlanan ve erişim engeli getirilen haberine dair kendisi hakkında soruşturma açıldığını 5 Ocak Cuma günü X’ten duyurdu:

Dün yaptığım Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’e ilişkin haberimin ardından hakkımda soruşturma başlatıldı. Gürlek’in avukatının İstanbul Adliyesi’ne bizzat giderek benim gözaltına alınmam konusunda baskı yaptığını öğrendim. Haber yaptığım kişi bakan yardımcısı, benim gözaltına alınmam konusunda talimatı verdiği kişilerin amiri durumunda. Benim bu gözaltına karşı koyabilecek gücüm yok. Talimat verilen savcılar da direnebilir mi bilmem. Ancak tarih direnenleri de, biat edenleri de yazar. Takdir kamuoyunun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.