Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekvador’da canlı yayın silahlı kişiler tarafından basıldı, gazeteciler rehin alındı

Ekvador’da bir grup silahlı kişi, Guayaquil kentinde canlı yayın yapan televizyon kanalının stüdyosunu bastı, çalışanları tehdit etti.

Söz konusu rehin alma eylemi, hükûm giymiş bir çete liderinin hapishanedeki hücresinden kaçmasının ardından ülkede başlatılan 60 günlük olağanüstü hal süresinde gerçekleşti.

Kapüşonlu bir grup silahlı kişi televizyon stüdyolarına girdikten 30 dakika kadar sonra polisler olay yerine geldi. El Universo gazetesinde yer alan habere göre rehin alınan gazetecilerden bazıları, arkadaşlarına, “Birçoğumuzu öldürmek istiyorlar. Bize yardım edin” diye mesaj attı.

Ülkede OHAL ilan edildiğinden bu yana en az yedi polis memuru çete üyeleri tarafından kaçırıldı.

Önlemler, Los Choneros çetesinin liderinin 7 Ocak Pazar günü maksimum güvenlikli bir hapishaneden kaybolmasının ardından Başkan Daniel Noboa tarafından uygulamaya konuldu.

Aralarında hükûm giymiş bir başka uyuşturucu baronunun da bulunduğu yaklaşık 40 mahkum 9 Ocak Salı günü erken saatlerde Riobamba kentindeki bir başka cezaevinden firar etti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.