Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzleyin – Hizb-ut Tahrir nedir? Türkiye’de neden hilafet devleti kurmak istiyor?

Haber: Dilhun Gençdal Kamera & Kurgu: Egehan Koska

Kurtuluş Partisi ya da bilinen adıyla Hizb-ut Tahrir, 1953’te dünyadaki tüm Müslümanları kapsayacak bir hilafet kurma iddiasıyla kuruldu. Türkiye’nin de aralarında olduğu 31 ülkede aktif. Türkiye’den Mısır’a, Suudi Arabistan’dan Rusya’ya çok sayıda ülkede faaliyet gösteren örgüt, sokağa çıktığında, gündeme geliyor fakat sonra unutuluyor. Hedefi, Türkiye’de 1924’te sona eren hilafet devletini yeniden başlatmak. Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, AKP üzerinden İslam’a yönelik “algı operasyonu” yapıldığını öne sürüyor: “Sonuçta AK Parti demokratik laik seküler bir parti. AK Parti iktidarı içindeki yöneticilerin İslami kimlikleri, İslam’a fatura ediliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.