Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Erdoğan’ın Çılgın Projesiydi: Kurum, Kanal İstanbul’dan söz etmiyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’un başkanlık projeleri arasında Kanal İstanbul şimdiye kadar bahsetmemesini ele aldı. Kanal İstanbul’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde Murat Kurum’un “bakanlık vaadi” olduğunu söyleyen Yetkin, İBB’nin başına Ekrem İmamoğlu’nun geçmesiyle projenin aksadığını, belediyenin geri alınmasıyla projenin raftan indirilip indirilmeyeceğinin de hangi faktörlere bağlı olduğunu anlattı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Murat Kurum‘un, Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemin aksine adaylığının açıklanmasından beri henüz Kanal İstanbul‘u gündeme almamasını değerlendiren Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yazdığı yazısında projenin akıbetini değerlendirdi.

Projenin ilk ortaya atıldığı günden bugüne maliyetini değerlendiren Yetkin, bakanlığın yatırım bütçesinin Kanal İstanbul’u inşa etmeye yetmediğini ancak İBB bütçesinin dahil edilebileceğini belirtti. Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in krizden çıkmanın koşullarından birinin de mega projeleri frenlemek olduğunu vurguladı.

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.