Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mustafa Öztürk değerlendirdi: Hilafet nedir, ne değildir?

1 Ocak 2024’te Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu (STK) ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın öncülüğünde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrası “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e Ege Akersoy isimli genç saldırıda bulundu. Türkiye’nin gündeminde ise hilafet tartışmaları başladı. İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, kendi YouTube hesabından paylaştığı videoda hilafetin ne olduğunu, anlamını ve 1953’te dünyadaki tüm Müslümanları kapsayacak bir hilafet kurma iddiasıyla kurulan Hizb-ut Tahrir’i değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.