Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Milli basketbolcularımızın performansı – Ja Morant’ın sakatlığı – Ricky Rubio, NBA kariyerini sonlandırdı

NBA 2023/2024 normal sezonunda 11. hafta geride kaldı. Milli basketbolcularımızdan Alperen Şengün, gösterdiği harika performans ile Batı Konferansında haftanın oyuncusu seçildi. Cedi Osman sezon ortalamalarını yakalarken, Furkan Korkmaz, Ömer Faruk Yurtseven ve Onuralp Bitim oldukça kısıtlı süreler forma giyebildi. Memphis Grizzlies’in yıldızı Ja Morant yaşadığı omuz sakatlığı sebebiyle sezonu kapattı.

Milli basketbolcularımızın performansı

Alperen Şengün

NBA’de Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, sezon genelindeki harika performansını geçtiğimiz haftada da sürdürerek, Batı Konferansında haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Normal sezonun 11. haftasında takımı Rockets ile 4 maçta forma giyen Alperen, takımının 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle kapattığı haftada 24 sayı. 7 ribaund, 4.5 asist ortalamaları ile galibiyetlerde başrol oynadı. Önceki gün oynanan 12. haftanın ilk maçında ise Miami Heat karşısında Houston Rockets 120-113’lük skorla mağlup olsa da, 33 dakikada 22 sayı, 11 ribaund, 2 asist ve 3 top çalma kaydeden Milli basketbolcu, iyi performansını yeni haftaya da taşımayı başardı. 

Alperen’in Miami Heat karşısındaki performansı:

Alperen’in Ocak ayında oynadığı 5 karşılaşmadaki istatistikleri:

Sezon başında Ringer tarafından NBA’deki en iyi 97. oyuncu olarak gösterilen Alperen Şengün, 9 Ocak’ta yapılan güncellemede 33. sıraya kadar yükselmeyi başardı:

Siz de https://vote.nba.com/ adresine giderek Alperen Şengün’e All-Star oylamasında oy vererek destek olabilirsiniz.

Cedi Osman

NBA’de San Antonio Spurs forması giyen 28 yaşındaki milli basketbolcumuz Cedi Osman ise geride bıraktığımız haftada sezon ortalamalarını yakalamayı başardı. 11. haftada Spurs forması ile 3 karşılaşmada forma giyen Cedi, takımı 3 karşılaşmadan da mağlup ayrılsa da, ortalama 20 dakika sahada kalırken, 7.3 sayı, 4.7 ribaund, 2.7 asist ve 1.3 top çalma istatistikleri yakaladı. Özellikle Milwaukee Bucks karşısında alınan 125-121’lik mağlubiyette 28 dakika süre alan Milli basketbolcu, 4/7 saha içi isabeti ile 13 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve 3 top çalma ile zorlu rakibine karşı takımının başa baş mücadele ortaya koymasına yardım etti.

Cedi’nin Milwaukee Bucks karşısındaki performansı:

Cedi Osman’ın geçtiğimiz haftaki istatistikleri:

NBA’de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz, Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven ve Chicago Bulls forması giyen Onuralp Bitim geçtiğimiz haftada da oldukça kısıtlı süreler forma giyebildi.

Memphis Grizzlies’in yıldızı Ja Morant omuz sakatlığı sebebiyle sezonu kapattı

NBA’de Memphis Grizzlies forması giyen 24 yaşındaki yıldız gard Ja Morant, yaşadığı omuz sakatlığı sebebiyle sezonu kapattı. Geçtiğimiz yıl sosyal medyada yapmış olduğu silahlı paylaşımlar sonrasında 25 maç ceza alan ve 2023/2024 sezonunun ilk 25 karşılaşmasını cezası sebebiyle kaçıran Morant, cezasının bitiminin ardından yalnızca 9 karşılaşmada forma giydikten sonra sezonu kapattı.

Morant’in yokluğunda sezon başında oldukça sıkıntılı bir süreçten geçen Memphis Grizzlies, 6 galibiyet ve 19 mağlubiyet ile play-off yarışına uzak kalmıştı. Morant’in dönüşü ile çıkışa geçen Grizzlies, yıldız oyun kurucunun forma giydiği 9 karşılaşmada 6 galibiyet alarak en azından play-in yarışına girebileceğinin sinyallerini vermişti. Sezonun kalan bölümünde yıldızını kullanamayacak Grizzlies’in sezonu da büyük ihtimalle play-off yarışından uzak şekilde noktalanacak. 

Ricky Rubio mental sorunları nedeniyle NBA kariyerini sonlandırdı. İspanyol yıldızın basketbola geri dönmesi durumunda ülkesinde forma giymesi bekleniyor

NBA’de Cleveland Cavaliers kadrosunda yer alan ancak geçtiğimiz yaz mental sağlığına odaklanmak adına, basketbola ara verdiğini açıklayan 33 yaşındaki İspanyol yıldız Ricky Rubio NBA kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Cavaliers ile sözleşme feshi konusunda anlaşan Rubio’nun basketbola geri dönme kararı alması durumunda ülkesi İspanya’da oynamasi bekleniyor. 2011 yılından bu yana kariyerini NBA’de sürdüren Rubio, 12 yıl boyunca Minnesota Timberwolves, Utah Jazz, Phoenix Suns ve Cleveland Cavaliers formalarını terletti. NBA kariyerinde 698 karşılaşmada forma giyen İspanyol guard, 10.8 sayı, 4.1 ribaund, 7.4 asist ve 1.8 top çalma istatistikleri yakaladı. 

Profesyonel basketbol kariyerine henüz 14 yaşında Badalona takımında başlayan Rubio, 2006 yılında EuroChallenge ve 2008 yılında EuroCup şampiyonlukları yaşadı. 2009 yılında FC Barcelona’ya transfer olan İspanyol oyun kurucu, 2010 yılında Turkish Airlines EuroLeague, 2011 yılında Liga ACB, 2010-2011 yıllarında Kral Kupası ve 2009-2010 yıllarında da İspanya Süper Kupası şampiyonlukları yaşadıktan kariyerine NBA’de devam etme kararı aldı. İspanya milli takımı ile de birçok başarıya imza atan Ricky Rubio, 2009 ve 2011’de EuroBasket ve 2019 yılında da Dünya Kupası şampiyonlukları yaşadı. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan kadroda yer alan Rubio, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları, EuroBasket 2013 ve EuroBasket 2017’de de bronz madalya kazandı.

Ricky Rubio’nun NBA’e veda paylaşımı:

Ricky Rubio’nun NBA kariyerinden en iyi anları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.