Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dolar 30 TL’yi aştı | JPMorgan yıl sonu tahminini güncelledi

Dolar, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 30 Türk Lirası’nı (TL) geçti. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli yatırım bankası JPMorgan ise yıl sonu dolar tahminini 34 TL’den 36 TL’ye yükseltti.

Dolar, 30 TL’yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar, 11 Ocak saat 14.43 itibarıyla 30,0019 TL’den işlem görüyor.

Dolarla beraber euro da yükselmeye devam ediyor. Euro, bugün yüzde 0,14 yükselerek 33 TL seviyesine ulaştı. Sterlin/TL 38,30, gram altın bin 961, BIST100 ise 7,905 seviyelerinde seyrediyor.

JPMorgan dolar tahminini güncelledi

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan ise yıl sonu dolar hedefini 34 TL’den 36 TL’ye yükseltti. Banka, Türkiye’nin yıl sonu enflasyonunun yüzde 42 olacağını tahmin etti ve “Türkiye devlet tahvillerinin getirilerinin yükselmesini ya da enflasyon risklerinin azalmasını beklemeyi tercih ediyoruz” dedi. JPMorgan, aynı zamanda 2025 yılında Türkiye enflasyonunun yüzde 25,2’ye gerileceğini tahmin ediyor.

Türkiye saati ile 16.30’da açıklanacak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) enflasyon verisi de döviz kurlarında etkili olacak. ABD’de yıllık enflasyonun 3,2 olarak açıklanması bekleniyor. Enflasyon verisi, Amerika Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasında belirleyici rol oynuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.