Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metal işçileri 19 Ocak’ta greve gidiyor

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, genel yönetim kurulu üyeleri ve metal işçilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında grev kararını açıkladı.

Binlerce metal işçisini ilgilendiren (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) MESS grup toplu iş sözleşmesinde yapılan görüşmeler de sona gelindi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, genel yönetim kurulu üyeleri ve metal işçilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında grev kararını açıkladı. Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikalarda ilk grev tarihi 19 Ocak.

Elite World Otel’de gerçekleştirilen basın açıklamasında Birleşik Metal-İş, ilk olarak örgütlü olduğu MESS kapsamındaki 37 fabrikadan yedi bin işçiyle greve çıkacağını duyurdu. 19, 23 ve 24 Ocak’ta başlayacak grevlerin ilerleyen günlerde kademeli olarak büyüyeceğini söyleyen Birleşik Metal-İş, grevlerin 12 bin metal işçisini ilgilendirdiğini söyledi.

Birleşik Metal-İş’in basın açıklamasına Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Gıda-İş Genel Başkanı Olcay Ozak, Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, DGD-SEN Başkanı Neslihan Acar ve DİSK’e (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bağlı sendikaların temsilcileri katıldı.

Açıklamayı okuyan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, binlerce metal işçisinin ve ailelerinin gözünün bu sözleşmede olduğunu metal işçilerinin açlık sınırında ücretlere çalıştığını ve geçinmekte zorluk çektiğini söyledi.

İşçiler yoksullaşırken patronların büyümeye devam ettiğinden söz eden Atar, “Metal işçileri daha yoğun, daha verimli çalışmış ve patronlar alabildiğine kazanmıştır. Bunun karşılığında işçiler alabildiğine yoksullaşmıştır. Bütün gelişmeleri değerlendiren başkanlar kurulumuz, MESS’in metal işçilerinin haklı taleplerinin karşılamaması nedeniyle mücadelenin yükseltilmesi kararını almıştır. Başkanlar kurulumuz grev aşamasına geçme kararı almıştır. Kademe kademe grev uygulamaları yapacağız. Bu çerçevede, 34 işletmeye bağlı 63 fabrika/iş yeri içerisinde ilk olarak, 15 işletmeden 37 fabrikada greve çıkıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.