Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri: “Mehmet Eymür’ü iyi bilmezdik”

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’na çıktı ve 981. haftada Mehmet Fındık, Ömer Fındık ve Mehmet Kartal için adalet istedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle İstanbul-Beyoğlu’nda 1995’ten bu yana eylem yapan Cumartesi Anneleri, bu hafta da (13 Ocak 2024) Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakarak açıklamalarını okudu.

Cumartesi Anneleri, Mehmet Fındık, Ömer Fındık ve Mehmet Kartal için adalet istedi.

Açıklamada tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Millî İstihbarat Teşkilatı yöneticisi Mehmet Eymür için “İyi bilmezdik” denildi. Eymür’ün, Cumartesi Anneleri’nin yaşadıklarında payı olduğu söylendi.

Açıklamada şöyle denildi:

“981. haftamızda bir kez daha Mehmet Fındık, Ömer Fındık ve Ömer Kartal dosyasında maddi gerçeğin açığa çıkması, suçun fail ve sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmaları için adli makamları göreve çağırıyoruz. Kaç yıl geçerse geçsin, Mehmet Fındık, Ömer Fındık ve Ömer Kartal için tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.