Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti, Diyarbakır’da yerel seçim adaylarını belirlemek için partinin ilçe binalarında ve düğün salonlarında sandık kuracak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır’da 2024 Yerel Seçimleri’ndeki adaylarını belirlemek için düğün salonları ve partinin ilçe binalarında sandık kuracak. Parti delegeleri, yarın (14 Ocak) oy vererek yerel seçim adaylarını belirleyecek.

DEM Parti, yerel seçimlerde aday göstereceği isimleri ön seçim ile belirleyecek. Delegeler, 14 Ocak’ta Diyarbakır’da merkez ve 17 ilçede düğün salonları ile partinin ilçe binalarında kurulacak sandıklarda oy kullanarak adaylarını belirleyecek.

Diyarbakır merkez Kayapınar, Yenişehir, Sur ilçeleri ile Ergani ve Silvan ilçelerindeki delegeler, belirlenen düğün salonlarında, diğer ilçeler ise partinin ilçe binalarında oy kullanacak.

DEM Parti’nin açıklamasına göre Diyarbakır’daki ön seçimler sabah 08.00’de başlayacak, adaylardan birinin yüzde 50+1 oy alamaması durumunda seçim ikinci tura kalacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.