Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti ön seçiminde ikinci tura kalan Ahmet Türk aday adaylığından çekildi

Ahmet Türk, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı için yaptığı ön seçimlerde ilk turda önde çıkmasına rağmen seçimin ikinci tura kalması nedeniyle aday adaylığından çekildi.

DEM Parti, 2024 Yerel Seçimleri’nde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı’na aday göstereceği isim için ön seçim yaptı. Dün (13 Ocak) yapılan ön seçimde, 6 bin 696 delege oy kullandı.

Adayların hiçbirinin yüzde 50+1’e ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Ahmet Türk, seçimin ikinci tura kalmasına tepki göstererek aday adaylığından çekildi.

DEM Parti yetkilileri, Ahmet Türk’ün aday adaylığından çekildiğini doğrulayarak, “Şu an erkek eş başkan seçimini durdurduk. Diğer adayların ikinci tur seçimi devam ediyor. Ahmet Bey bizi aradı ve her daim bizimle siyasi faaliyetlerine devam edeceğini söyledi” dedi.

Ön seçimin ilk turunda Ahmet Türk 2 bin 540, Devrim Demir bin 788, Gülizar İpek Bilek bin 665, Azad Yıldırım 703 oy aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.