Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şahane Pazar: Milan, Roma’yı rahat geçti – Manchester United ile Tottenham yenişemedi – Panathinaikos son dakikadaki penaltı golü ile puan kaybetti

Avrupa’da futbolseverler, dün (14 Ocak) oynanan karşılaşmalar ile futbola doydu. İtalya Serie A’da Milan, Roma’yı rahat mağlup ederken, İngiltere Premier Lig’de ise Manchester United ile Tottenham yenişemedi. Öte yandan Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, son dakikada yediği penaltı golüyle AEK ile 2-2 berabere kaldı.

Milan, Roma’yı rahat geçti 

Milan ile Roma, İtalya Serie A’nın 20. haftasında kozlarını paylaştı. 

Milan’ın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada kırmızı-siyahlı ekip, Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma karşısında rahat bir şekilde galibiyete uzandı. Milan, rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Yacine Adli, 56. dakikada Olivier Giroud ve 84. dakikada Theo Hernandez kaydetti. Konuk takımın tek golünü ise 69. dakikada penaltıdan Leandro Paredes attı.

Bu sonuçla Milan 42 puana yükseldi ve 3. sırada yer aldı. Roma ise 29 puanla 9. sırada kaldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Manchester United ile Tottenham yenişemedi

İngiltere Premier Lig’in 20. haftası dev bir maça sahne oldu. Manchester United ile Tottenham, Old Trafford’da kozlarını paylaştı. 

Manchester United, 3. dakikada Rasmus Hojlund’un nefis golüyle öne geçti. 

Tottenham, 19. dakikada Richarlison ile skorda dengeyi sağladı. Ancak soyunma odasına önde giden ekip ev sahibi oldu. Manchester United, 39. dakikada Marcus Rashford ile yeniden öne geçti. 

Soyunma odasına yenik giden Tottenham, ikinci yarının ilk saniyelerinde Rodrigo Bentancur ile skoru 2-2’ye getirmeyi başardı. 

Bu beraberliğin ardından Tottenham 40, Manchester United 32 puana ulaştı. İngiltere Premier Lig’de bir sonraki hafta Manchester United, Wolverhampton’a konuk olacak. Tottenham, Brentford’u ağırlayacak.

Panathinaikos beraberliğe razı oldu

Yunanistan Süper Ligi’nin 18. haftası Atina derbisine sahne oldu. AEK ve Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, OPAP Arena’da karşılaştı.

AEK, 24. dakikada Levi Garcia’nın golüyle öne geçti. Jedvaj ile 31. dakikada skora denge getiren Panathinaikos, 66. dakikada eski Fenerbahçeli Willian Arao ile skoru 2-1’e getirmeyi başardı.

Ancak maçta son sözü ev sahibi söyledi. AEK, 90+6’da Garcia’nın penaltı golüyle skoru dengeledi. 

Fatih Terim döneminde 3. lig maçında da kaybetmeyen Panathinaikos puanını 41 yaptı. AEK ise puanını 39’a çıkardı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.