Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılmaz Büyükerşen’den CHP’ye eleştiri: “‘Bu parti nasıl adam olacak?’ diye düşünüp, durdum”

25 yıllık Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aday tanıtım toplantısına katıldı. Büyükerşen, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce’ye destek istedi, ayrıca konuşmasında partisini eleştirdi.

CHP, 25 yıllık Yılmaz Büyükerşen döneminin ardından, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ayşe Ünlüce’yi aday olarak gösterdi. Büyükerşen, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, İbrahim Arslan, Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz ile birlikte partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

“‘Bu parti nasıl adam olacak?’ diye düşünüp, durdum”

Buradaki konuşmasında CHP’yi eleştiren Büyükerşen, “Gençliğimde, gazeteciliğim sırasında vaktimizin büyük bir kısmı CHP’de geçerdi. Rahmetli avukat Yaşar Eğitim vardı, il başkanı. Niyazi Önal genç avukat. Tahsin Atakan diye çok genç bir avukat vardı. Oraya gelirler, siyasi tartışmalar olurdu. Bir araya geldikleri zaman, hepsi çok iyi ahbap, hepsi Atatürk idealleri, partinin seçimlerde kazanması için yapılacak işleri konuşurlar. Fakat bir kısmı çekip gittikten sonra iki kişi yan yana gelince, gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Geçimsizlik, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar, ters yorumlar, herkes birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koyma gibi eğilimler içerisinde. ‘Bu parti nasıl adam olacak?’ diye düşünüp durmuşumdur. CHP’nin büyük hastalıklarından biri, adeta bir virüs, mikrop gibi siyasetle uğraşan insanlar arasında ne yazık ki var” diye konuştu.

“Sizlere helal edebilmek için Ayşe Hanım’a oy vermenizi istiyorum”

Ünlüce’ye destek isteyen Büyükerşen, “Eğer eğitimde, şehircilikte emeklerim olduysa, hakkımı sizlere helal edebilmek için Ayşe Hanım’a oy vermenizi istiyorum. Tabii aynı şekilde her iki belediye başkanı arkadaşımdan da oylarınızı esirgememizi, daha fazlasını vermenizi istiyorum” dedi.

Ünlüce de partililere seslenerek, “Yılmaz Hocamızın bu şehri inşa ederken yarattığı vizyonu çok iyi anladığımı düşünüyorum. Onu çok iyi kavradığımı düşünüyorum. Bir okul gibiydi, onunla beraberken görev yaparken hep bir okulda yetiştiğimi düşündüm. Aslında hiç mezun olmak istemediğim bir görev ve okuldu bu ama bu bir bayrak yarışı. Yılmaz Hocam da bu bayrağı bana verdi. Benim için bundan daha büyük onur ve gurur olamaz. O yüzden bu seçimi kazanarak bana yaşatılan bu onuru da Yılmaz Hocamıza bir hediye olarak vermek istiyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.