Fildişi Sahili ev sahipliğinde bu yıl 34. düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan devam ediyor. A ve B Grubu’nun ardından C Grubu’ndaki maçlar da tamamlanırken, D Grubu’nda ise tek maç oynandı.
Kamerun 1-1 Gine
Fildişi Sahili ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda C Grubu heyecanı başladı. Turnuvanın favorilerinden Kamerun, Gine ile kozlarını paylaştı.
Rigobert Song’un çalıştırdığı ve kadrosunda Kemen, N’Koudou ve Toko Ekambi gibi yıldızlar bulunan Kamerun, rakibi karşısında oldukça zorlu anlar yaşadı. Gine, karşılaşmanın 10. dakikasında Mohamed Bayo’nun golüyle öne geçti.
Soyunma odasına moralli gitmeye hazırlanan Gine, François Kamano’nun 45+3. dakikada kırmızı kart görmesiyle sarsıldı.
İkinci yarıya baskılı başlayan Kamerun, 51. dakikada Frank Magri ile skorda dengeyi sağladı. Kalan bölümde baskılı oyununu sürdüren Kamerun, Gine’nin 1 kişi eksik oynamasından faydalanamadı ve karşılaşmadan 1-1 eşitlikle ayrılmak zorunda kaldı.
Kamerun, gruptaki ikinci maçında Senegal ile karşılaşacak. Gine ise Gambiya ile kozlarını paylaşacak.
Özet görüntüleri için tıklayın.
Senegal 3-0 Gambiya
C Grubu’nun diğer maçında Senegal ile Gambiya karşı karşıya geldi. Son şampiyon Senegal, görece zayıf rakibi karşısında zorlanmadı.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Yıldızlar topluluğu Senegal, Gambiya’yı Pape Gueye ve Lamine Camara’nın (2) attığı gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Gambiya’da Ebou Adams, 45+8. dakikada kırmızı kart gördü.
Grupta zirveye yerleşen Senegal, ikinci maçında Kamerun’un karşısına çıkacak. Gambiya ise şansını sürdürebilmek adına Gine’nin rakibi olacak.
Özet görüntüleri için tıklayın.
Cezayir 1-1 Angola
D Grubu’nun açılış maçında Cezayir ile Angola karşı karşıya geldi.
Kadrosunda Bentaleb, Bennacer ve Riyad Mahrez gibi isimler bulunan Cezayir, maçın mutlak favorisiydi. Ancak karşılaşma beklenmedik şekilde sona erdi. 18. dakikada Baghdad Bounedjah ile öne geçen Cezayir, Mabullulu’nun 68. dakikadaki penaltı golüne engel olamadı.
Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.
Cezayir, ikinci maçında Burkina Faso ile karşılaşacak. Angola ise Moritanya ile kozlarını paylaşacak.
Özet görüntüleri için tıklayın.
Afrika Uluslar Kupası’nda günün programı:
- 17.00 | Burkina Faso x Moritanya
- 20.00 | Tunus x Namibya
- 23.00 | Mali x Güney Afrika
Yazan: Kubilayhan Kavrazlı
Editör: Mehmet Ali Yıldırım