Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SGK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldı | En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5 ek zam yapıldığını ve en düşük emekli maaşının 10 bin Türk Lirası’na (TL) yükseltildiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından emekli aylıklarına yapılan zamlarla ilgili konuştu. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5 ek zam yapılacağını söyleyen Erdoğan, altı aylık artışın yüzde 42,6 olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Memur, SGK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir” dedi. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıklarının alt sınırının 7 bin 500 TL, 10 bin TL’ye yükseldiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.