Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2024 Afrika Uluslar Kupası: Dördüncü günün ardından | Namibya’dan tarihi zafer – Burkina Faso son saniye penaltısı ile kazandı

2024 Afrika Uluslar Kupası dördüncü gün D ve E gruplarında oynanan üç karşılaşma ile geride kaldı. D grubunda Burkina Faso Bertrand Traore’nin 90+6. dakikada penaltıdan kaydettiği golle Moritanya’yı 1-0 mağlup etti. E grubunda oynanan karşılaşmalarda ise grubun zayıf ekibi Namibya favori Tunus’u 1-0 mağlup ederken, Güney Afrika’yı 2-0 ile geçen Mali grup liderliğini ele geçirdi.

Tunus 0-1 Namibya

Fildişi Sahili ev sahipliğinde düzenlenen 34. Afrika Uluslar Kupası E grubu ilk maçında, dördüncü torba ekibi Namibya, birinci torba takımı Tunus’u 1-0’lık skorla mağlup ederek, turnuvanın şimdiye kadarki en büyük sürprizine imza attı. Girdiği etkili pozisyonlarla maç boyu Tunus kalesinde tehdit yaratmayı başaran Namibya, 88. dakikada Dean Hotto’nun golüyle zorlu maçtan 3 puanı çıkarmayı başardı. Tarihlerindeki ilk Afrika Uluslar Kupası galibiyetini elde eden Namibya, daha önce turnuvada 3 kez yer almış ancak galibiyet elde edememişti. Grubun birinci torba takımı olarak favorisi konumundaki Tunus ise dördüncü torba takımına kaybederek, büyük hayal kırıklığı yarattı. 

E grubundaki ikinci maçlarda Tunus-Mali, Güney Afrika-Namibya karşılaşmaları oynanacak. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Mali 2-0 Güney Afrika

E grubunda oynanan diğer karşılaşmada ise Mali ile Güney Afrika Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında Güney Afrika Cumhuriyeti Mali’ye sorun çıkarmayı başarsa da 19. dakikada kazanılan penaltıyı Percy Tau dışarı attı ve ilk yarı golsüz geçildi. İkinci yarıda ise baskısını artıran Mali, 60. dakikada Hamari Traore ve 66. dakikada Lassine Sinayoko’nun golleri ile karşılaşmadan 2-0’lık skorla galip ayrılmayı başardı. 3 puanı hanesine yazdıran Mali grupta averajla ilk sıraya yerleşirken, Güney Afrika Cumhuriyeti ise son sırada kaldı.

E grubundaki ikinci maçlarda Tunus-Mali, Güney Afrika-Namibya karşılaşmaları oynanacak. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Burkina Faso 1-0 Moritanya

D grubunda oynanan karşılaşmada ise Burkina Faso ile Moritanya kozlarını paylaştı. Karşılaşmanın favorisi Burkina Faso, zayıf rakibi karşısında oldukça zorlansa da, 90+6. dakikada bir dönem ülkemizde Başakşehir FK forması giyen Bertrand Traore’nin penaltı noktasından kaydettiği golle 1-0 galip gelmeyi başardı. Gruba 3 puanla başlayan Burkina Faso ilk sıraya yerleşirken, Moritanya grubun puansız tek ekibi olarak kaldı. Moritanya’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekiplerinden Mağusa Türk Gücü forması giyen Souleymane Doukara maç kadrosunda yer aldı fakat oyuna girmedi. 

D grubundaki ikinci maçlarda Cezayir-Burkina Faso ve Moritanya-Angola karşılaşmaları oynanacak.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Afrika Uluslar Kupası’nda ilk hafta bugün oynanacak F grubu karşılaşmaları ile tamamlanacak:

20.00 Fas – Tanzanya

23.00 Demokratik Kongo Cumhuriyeti – Zambiya

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.