Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakan Koca: “İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 83”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak yoğun bakımlarda doluluk oranının arttığını söyledi. Türkiye genelinde doluluk oranının yüzde 72 olduğunu bildiren Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83” dedi.

Bu görselin Alt özniteliği boş. Dosya adı: Fahrettin-KOCA-750x421.jpg

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyonlarda artış yaşanıyor. Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yoğun bakımlardaki doluluk oranlarını açıkladı.

İstanbul’da doluluk oranı yüzde 83

Yoğun bakımlardaki doluluk oranlarının arttığını söyleyen Koca, “İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83” dedi. Koca, servis yatağı doluluk oranının ortalama yüzde 65 olduğunu aktardı:

“Servis yatağı doluluk oranımız ortalama yüzde 65. Yani servis yataklarında bir sorunumuz yok. Yoğun bakım yataklarında doluluk oranı yaklaşık yüzde 72. Geçen yıla göre bir miktar artış var. İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. En fazla artışın olduğu il İstanbul. İstanbul’daki bu artıştan dolayı, yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz.”

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını hatırlatan Koca, endişe edilecek bir durumun olmadığını vurguladı.

Koca, geçen yıla göre acile başvuranlarda yüzde 20 artış olduğunu bildirdi, “En sık grip yani influenza, sonra RSV ve koronavirüs görülmektedir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.