Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karim Benzema, Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin’e dava açtı

Fransız golcü Karim Benzema, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’e hakaret davası açtı. Darmanin, Benzema’nın Müslüman Kardeşler’le bağlantılı olduğunu söylemişti.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmayı hedefleyen sert mizaçlı bir sağcı olan Darmanin, Fransa’nın eski forvet oyuncusu ve 2022 Ballon d’Or ödülünün sahibi Benzema’nın Ekim ayı ortasında X üzerinden yaptığı ve İsrail’in saldırdığı Gazze halkını destekleyen paylaşımının ardından Benzema’yı eleştirmişti.

Darmanin, Benzema’nın paylaşımına tepki göstererek oyuncunun Mısır kökenli Sünni Müslüman İslamcı bir grup olan “Müslüman Kardeşler ile kötü şöhretli bir bağlantısı olduğunu” iddia etti.

Benzema’nın avukatı Hugues Vigier tarafından yapılan şikayette, bu ifadelerin “Benzema’nın onurunu ve itibarını zedelediği” belirtiliyor.

Karim Benzema ve Gerald Darmanin (Fotoğraflar: Franck FIFE and Joël SAGET / AFP)

Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad’da oynayan ve Müslüman olan Benzema şikayet dilekçesinde “Ne Müslüman Kardeşler örgütüyle ne de bu örgüte üye olduğunu iddia eden herhangi biriyle en ufak bir bağlantısı olmadığını” belirtiyor: “Şöhretim nedeniyle siyasi oyunlarda ne ölçüde kullanıldığımın farkındayım. 7 Ekim’den bu yana yaşanan dramatik olayların bu tür bir açıklamadan çok daha farklı bir şeyi hak ettiği düşünüldüğünde bu durum daha da skandal bir hal alıyor.”

Ekim ayında Darmanin, “Benzema’ya karşı olmadığını ancak futbolcunun Hamas saldırısında ölen İsrailliler ya da bu ayın başlarında İslamcı eski bir öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fransız öğretmen için tweet atmamasının şaşırtıcı olduğunu” söyledi.

Bakan daha sonra Abu Dabi’ye yaptığı bir ziyarette, “Kendisine, İslamcı terörizm yüzünden hiçbir şey yapmadan ölen öğretmen için tweet atması çağrısında bulundum ama o bunu yapmadı” dedi.

Darmanin ayrıca Benzema’nın Fransa için oynarken milli marşı söylemeyi reddetmesine ve “sosyal ağlarda din propagandası yapmasına” da atıfta bulundu.

Editör: Mehmet Ali Yıldırım
Kaynak: AFP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.