Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Dosyada adı geçen şüphelilerin yüzüne adaletin tokadı ne zaman inecek?”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’nın Yargıtay üyeliğine atanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama paylaştı. Ayşe Ateş, “Dosyada adı geçen ve serbestçe dolaşan şüphelilerin yüzüne adaletin tokadı ne zaman inecek?” diye sordu.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, X hesabından “Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet Akça’nın Yargıtay üyeliğine atanması ve suikast sanıklarının tahliye girişimleri hakkında” başlıklı bir yazılı açıklama yayımladı.

Ayşe Ateş açıklamada “Dosyaya bakan savcı Ayhan Ay‘ın iki ay izne çıkması, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça‘nın görev yerinin değiştirilerek Yargıtay üyeliğine getirilmesi akıl ve mantık dışı olmakla birlikte, adalete olan inancımızın daha da derinden sarsılmasına yol açmıştır” diye yazdı.

Ateş, bazı sanıkların tahliye talebine hazırlandığını söyledi, “Bütün bu yaşanan gelişmeler doğrultusunda, adaleti sağlamakla mükellef kişi ve kurumlar tarafından cevaplanmayı bekleyen soru sayısı da her geçen gün artmaktadır” dedi ve şu soruları sordu:

  • Dosyada adı geçen ve serbestçe dolaşan şüphelilerin yüzüne adaletin tokadı ne zaman inecek?
  • İddianame, ne zaman hazırlanacak. Yoksa tutuklu bulunan sanıkların tahliye talebine olumlu yaklaşılıp delilerin karartılmasına göz mü yumulacak?”

Ayşe Ateş, açıklamanın devamında şöyle dedi:

“Bugün bize düşen; adalete güvenmektir, devletimize inanmaktır. Adaleti sağlamakla mükellef olan kişi ve kurumlara düşen ise duyduğumuz güveninin de beslediğimiz inancın da boş olmadığını gösterip vicdanları rahatlatmak, korkuları defetmek ve toplumun adalete olan inancını perçinlemek adına en kısa sürede suikast dosyası üzerine çöreklenen kara bulutları dağıtıp adalet güneşinin yüzünü göstermesini sağlamaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.