Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan devam ediyor. Fenerbahçe, 5. tur maçında Adanaspor’u 6-0 mağlup etti ve son 16 turuna kaldı. Günün sürprizine imza atan 24Erzincanspor ise Adana Demirspor’u seri penaltı atışları sonunda Türkiye Kupası’nın dışına itti.
Fenerbahçe’den gövde gösterisi
Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Fenerbahçe, sahasında Adanaspor ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi gövde gösterisi yaptı.
Fenerbahçe, Adanaspor’u 6-0 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe’nin gollerini 29. dakikada Lincoln, 39., 50., 68. ve 71. dakikalarda Batshuayi ve 81. dakikada Mert Hakan Yandaş kaydetti.
Michy Batshuayi kaydettiği 4 golle maçın yıldızı oldu.
⚽️⚽️⚽️⚽️ Batshuayi durmuyor! #ZTK pic.twitter.com/0plzQBxtq3
— Medyascope Spor (@MedyascopeSpor) January 17, 2024
Uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Lincoln ise döndüğü karşılaşmada müthiş bir gole imza attı.
Adanaspor’u rahat geçen Fenerbahçe, son 16 turuna yükseldi.
24 Erzincanspor’dan tarihi zafer
Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Adana Demirspor, sahasında oynadığı maçta TFF 2. Lig ekiplerinden Anagold 24 Erzincanspor ile karşı karşıya geldi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
İlk yarısı golsüz berabere sona eren karşılaşmada 24 Erzincanspor, 65. dakikada Ziya Alkurt’un golüyle öne geçti. Adana Demirspor beraberlik golü için bastırıken, 24 Erzincanspor 77. dakikada Özkan Yiğiter’in ağlara gönderdiği topla farkı ikiye çıkardı.
Adana Demirspor, son 5 dakikada büyük bir geri dönüşe imza atarak Edoard Michut ve Emre Akbaba’nın golleriyle maçı uzatmalara taşımayı başardı.
Uzatma dakikalarında iki takım da dengeyi bozamayınca, tur atlayan ekibi seri penaltı vuruşları belirledi. 24Erzincanspor, Adana Demirspor’u seri penaltı atışları sonunda Türkiye Kupası’nın dışına itmeyi başardı.
Yazan: Kubilayhan Kavrazlı
Editör: Mehmet Ali Yıldırım