Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan Ankara’da Altınok dedi, CHP İzmir’i hâlâ açıklayamadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 büyükşehir 48 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı ise Hamza Dağ oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için yarışacak adayını hâlâ açıklamadı. Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta AKP’nin çıkardığı adaylar ve CHP’nin İzmir adayını açıklamaması üzerine bir yazı kaleme aldı.

CHP’nin hâlâ İzmir adayını belirleyemediğini aktaran Yetkin, “İzmir Tunç Soyer mi yeniden aday gösterilecek, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ikna edilecek mi, yoksa İmamoğlu’nun dediği mi olacak? Hâlâ belli değil” dedi.

Yetkin, CHP’nin Aydın, Adana ve Mersin belediye başkan adaylarını açıklamasının da zaman aldığını hatırlattı:

“Oysa birkaç hafta önce Özel’in CHP başkan adaylarını birer birer açıklamaya başladığı, Erdoğan’ın aday belirleme sıkıntısı içinde olduğu konuşuluyordu siyasi kulislerde, Özel de bunu söylüyordu. Şimdi roller tersine dönmüş görünüyor. CHP bir an önce iç kavgasını bitirip mesafe almazsa, 2019’da aldığı İstanbul ve Ankara dahil 11 büyükşehir belediye başkanlığına yenilerini ekleyemediği gibi, eldekileri de yitirebilir.”

Mansur Yavaş’ın Ankara’da ciddi bir potansiyeli olduğunu, söyleyen Yetkin, “CHP’ye rağmen kazanma şansı da yüksek” dedi.

AKP’nin adayı Turgut Altınok’un Mansur Yavaş’ı zorlayabileceğini belirten Yetkin, “Yavaş’ı Ankara’da zorlayacak isim Altınok olabilirdi, Erdoğan da tercihini ondan yana kullandı. Zorlu bir yarış geçecek. CHP işi sıkı tutmazsa örneğin Çankaya ilçesi gibi güçlü olduğu yerler dahil adaylarını bir an önce belirleyemezse 25 yıl aradan sonra aldığı Ankara’yı AK Parti’ye verebilir” dedi.

Yetkin Altınok ve Yavaş’ın milliyetçi-ülkücü kökten geldiğini hatırlatarak yazısını sonlandırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.