Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tuncer Bakırhan’dan hükümete çağrı: “Kürt sorununun çözümü ne İngiltere’de ne Amerika’da, çözüm Amed’de Ankara’dadır”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt sorununun ret ve inkar politikalarıyla çözülemeyeceğine dikkat çekerek “Çözüm ne İngiltere’dedir ne Amerika’dadır ne de emperyalist çözüm politikalarındadır. Çözüm Amed’dedir, Ankara’dadır” diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bugün (19 Ocak) KESK 11. Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı. Bakırhan, konuşmasında başlarken Ogün Samast’ın 19 Ocak 2007’de gazeteci Hrant Dink’e yönelik suikastını hatırlatarak Dink’i andı. 

“Kürt meselesi çatışmalarla, faili meçhul cinayetlerle, işkencelerle, cezaevlerine binlerce Kürt tutsağını göndermekle bitmedi”

Hükümete çağrı yapmak istediklerini belirten Bakırhan, “Kürt meselesi vahşetle, çatışmalarla, faili meçhul cinayetlerle, işkencelerle, cezaevlerine binlerce Kürt tutsağını göndermekle bitmedi. Giderek uluslararası bir konuma geldi, büyüdü. Emekçiyi, yoksulu, Aleviyi, Kürdü, Türkü, bu ülkede yaşayan 86 milyon insanı da etkileyecek bir noktadır” diye konuştu. 

“Kürt sorununda çözüm Amed’dedir, Ankara’dadır”

Bakırhan, Kürt sorununun çözümü için “Artık bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini bir kez daha yineliyoruz. Çözüm ne İngiltere’dedir ne Amerika’dadır ne de emperyalist çözüm politikalarındadır. Çözüm Amed’dedir, Ankara’dadır, bugün bu KESK toplantısının yapıldığı salondadır” sözleriyle hükümete seslendi. 

“Bu cinayetler işlenirken büyük sorumluluğu bulunan o parti başkanının sözleri demokratik bir ülkede olsaydık yargılama konusu olurdu”

Bakırhan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sinan Ateş suikastını hatırlatarak söylediği “Geçmişte siyasi cinayetler mertçe olurdu” sözlerine tepki gösterdi:

“Dün yine muhalefetle mi iktidarla mı kimin yancısı belli olmayan bir partinin genel başkanı Kürtlerin, emekçilerin, yoksulların katledildiği faili meçhul cinayetleri, mertçe olarak nitelendirdi. Vedat Aydın’ı öldürenler mert değildi, kalleşçe öldürdüler. Büyük işkenceler yaparak öldürdüler. Kenan Budak’ları, Ape Musa’ları mertçe öldürmediler, vahşice öldürdüler. Bu cinayetler işlenirken büyük sorumluluğu bulunan o parti başkanının emin olun ki söyledikleri şeyler demokratik bir ülkede olsaydık bugün bu sabah yargılama konusu olurdu ama bu sözleri söyleyen bu vatandaşın iktidardan farklı düşünmediğini belirtmek istiyoruz. Biz bu kalleşliği, bu vahşeti, bu işkenceleri, binlerce faili meçhul cinayete imza atanları bir gün bu ülkede demokratik bir yargı karşısında yargılayacağımızın da sözlerini yenilemek istiyorum.”

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Ocak Perşembe günü Sivas teşkilat buluşmasına  katıldı. Akşener, konuşmasında Sinan Ateş suikastını hatırlatarak “Sinan Ateş’i torbacılar katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.