Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’de sorun çözüldü, Ahmet Türk aday olarak gösterilecek

Mardin’de, DEM Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olup girdiği ön seçimin ilk turunda rakibine fark atmasına rağmen yüzde 50+1 oy alamadığı için adaylıktan çekilen Ahmet Türk, bugün aday olarak kamuoyuna açıklanacak.

DEM Parti‘nin aday belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimlere Mardin’de giren Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk, ilk turda ikinci sıradaki adaya fark atmasına rağmen yüzde 50+1 oy alamadı. Seçim ikinci tura kalırken, Türk, sürpriz bir karar ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Türk’ün seçimden önce DEM Parti yetkililerine ilk turda yüzde 50+1 oy almaması durumunda çekileceği sözünü verdiği için bu kararı aldığı belirtilirken, Türk, aktif siyaseti de bıraktığını söylemişti.

Türk’ün bu kararından sonra kendisine adaylıktan çekilmemesi ve aktif siyaseti bırakmaması nedeniyle çok baskı yapıldığı öğrenilirken, DEM Parti de sorunu çözmek için görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler ve Ahmet Türk’e geri dönmesi için yapılan baskılar sonuç verdi. Türk’ten sonra en çok oyu alan aday Azad Yıldırım’ın feragat etmesiyle Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bugün açıklanacak. Mardin’de Türk için aday tanıtım toplantısı yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.