Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan TCMB Başkanı Erkan’a çağrı: “Görevde durmaması gerekir”

İYİ Parti Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddiaların aydınlatılması için çağrı yaptı. Zorlu, “Milletimizi tatmin edici bir cevapla aydınlatamıyorsanız, gereği Merkez Bankası Başkanı’nın o görevde bir dakika bile durmamasıdır” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu 22 Ocak Pazartesi günü yaptığı basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin konuştu. 

“Beklentimiz milletimizin aydınlatılması ve gereğinin yapılmasıdır”

Erkan’ın makroekonomiyle, para politikasıyla ilgili söylemlerinden çok, aile hayatıyla ve magazin konularıyla ön plana çıktığını söyleyen Zorlu, şunları söyledi: 

Enflasyondaki ataleti kırmayı sağlayacak olan Merkez Bankası’nın politika iletişimi ve bu kanalla yapacağı beklenti yönetimi değil mi? Sanırım yönetmeye çalıştıkları tek beklenti, Gaye Erkan ve ailesinin hayatlarından duydukları memnuniyet haline gelmiş. Şu güzel ülkede para politikası konusuna hakim olup idarecilik yetkinliği de gelişmiş olan bir Allah’ın kulu yok muydu? Merkez Bankası’nın kendi içinde yetişmiş, başkan olmaya namzet kimse yok muydu ki gittik bir finansçı ithal ettik Başkanlık için?

TCMB’nin asıl işinden uzaklaştığına işaret eden Zorlu, “Her şey daha da içinden çıkılmaz bir hal almadan gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın. İYİ Parti olarak beklentimiz Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialara yönelik olarak milletimizin aydınlatılması ve gereğinin yapılmasıdır” diyerek iktidara seslendi.

Erkan’a çağrı: “Gereği o görevde bir dakika bile durmamasıdır”

Basın toplantısı ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Zorlu, “Gereğinin ne olduğu” sorusuna yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını söyleyerek cevap verdi:

Biz ülkemizin itibarını önceliyoruz. Merkez Bankası bugün işlevini yitirirse ve doğrudan dış yatırıma ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde istikrarını ve ciddiyetini sürdüremezse, bu durum vatandaşların yaşadığı ekonomik darboğazın derinleşmesine sebep olacaktır. Bu kaygıyla, söz konusu iddialar karşısında milletimizi tatmin edici bir cevapla aydınlatamıyorsanız, ‘gereği’ denilen ifade Merkez Bankası Başkanı’nın o görevde bir dakika bile durmamasıdır.

Erkan’ın İYİ Parti’ye CV gönderdiği iddiasını yalanlama

Hakkındaki iddiaların ardından Erkan’ın genel seçimlerden önce İYİ Parti’ye CV gönderdiği ve Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın Erkan hakkında olumsuz görüş bildirdiği iddiası sorulan Zorlu “Kesinlikle gerçekdışıdır” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.