Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Bir önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli’de Kamer Genç için düzenlenen anma törenine katıldı, partisinin Tunceli İl Başkanlığı’nı ziyaret etti ve daha sonra açıklamalarda bulundu. Tunceli’de CHP bayrağını asacaklarını söyleyen Özel, “Tunceli’de bu sefer bu güzel memlekette şanlı bayrağımızı, CHP bayrağını, bir elinde Türk bayrağı, bir elinde CHP bayrağı, Tunceli’de Dersim Belediyesi’ne asacağımızı ve Tunceli’ye görülmedik hizmetleri hep beraber yapacağımızı buradan müjdeliyorum” dedi.

Özgür Özel, Tunceli’ye gelmeden önce, 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğünü aktardı, “Cumartesi günü bir aradaydık, Dersim’e, buraya, bizlere bir talimatı olup olmadığını sorduk. En yürekten selam ve sevgilerini yolladılar, kabul buyurunuz. Burada sevgili Ziya Abimiz, Ziya Kılıçdaroğlu da geldiler, bize ev sahipliği yaptılar, yanı başımızdalar. Kendisine ve Kılıçdaroğlu ailesine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Herkesin bizden beklentisi var” diyen Özel, şöyle devam etti:

“Herkesin bizden bir beklentisi var, şunu söylüyorlar: ‘Aman Kemal Bey’e vefalı olun.’ Hep şunu söylüyorum: Vefanın nasıl gösterileceğine ilişkin çok tarif var ama benim anladığım vefa şu: Bir önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur. Biz partisini Nazımiye’de, Tunceli’de ve Türkiye’de iktidar yapacağız. Genel Başkanımıza da Deniz Baykal’a da Bülent Ecevit’e de İsmet İnönü’ye de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de vefamızı onların partisini iktidar yaparak göstereceğiz. Sakın Kamer ağabeyin yolundan ayrılmayın. Onun yolu doğruluk, dürüstlük yoludur. Sakın partimizin, Atatürk’ün yolundan ayrılmayın. Atatürk’ün yolundan sapmayana hiç kimse bir şey yapamaz.”

“Bizim DEM Parti ile Tayyip Bey istemiyor diye ilişkimizi koparacak kadar seçmenine saygısız değiliz” diyen Özel, vatandaşın derdinin DEM Parti değil, zam olduğunu söyledi:

“Şuradan ilan ediyoruz ki bizim DEM Partisi ile Tayyip Bey istemiyor diye ilişkimizi koparacak kadar seçmenine saygısız değiliz. Ama yine buradan ilan ediyoruz ki DEM Partisi gözünüzün önünde, ne ilişki kuruyorsak onu kuruyoruz. Yani ‘Kapalı kapılar ardında konuşuyorlar, gizli anlaşmalar yapıyorlar, şunu yapıyorlar, bunu yapıyorlar…’ Bunların hepsi Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim yalanından ibarettir. DEM Parti resmi bir partidir, her parti gibi gözler önünde bir ilişki içindeyiz. Ama Recep Tayyip Erdoğan her gün DEM diyorsun da her gün zam yapıyorsun. Milletin derdi DEM değil senin yaptığın zam, zam, zam.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.