Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden Refah Partisi’nin Bursa adayı AKP’nin eski il başkanı Sedat Yalçın oldu

Eski AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Yeniden Refah Partisi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2019 yerel seçiminde MHP’den aday gösterilen Mehmet Ziya Buyankara’nın da YRP’nin Bingöl adayı olduğu açıklandı. İstanbul ve Ankara için AKP ile ittifak görüşmelerini sürdüren YRP, bugüne kadar 313 adayını açıkladı.

AKP ile ittifak görüşmelerini sürdüren Yeniden Refah Partisi (YRP) bir yandan da aday tanıtımlarını sürdürüyor. YRP, Bursa’da 5 yıl boyunca AKP’nin il başkanlığını yapan ve 2021 yılında “partide liyakat sisteminin terk edildiği”ni söyleyerek istifa eden Sedat Yalçın’ı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdi.

313 belediye başkan adayını açıkladı

İstanbul ve Ankara için AKP ile ittifak görüşmelerini sürdüren YRP, bugüne kadar 313 belediye başkan adayını açıkladı. Adaylar içinde dikkat çeken isim ise AKP’de 17 yıl boyunca siyaset yapan, Bursa’da beş yıl boyunca eski il başkanı olarak görev alan Sedat Yalçın oldu. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, yeminli mali müşavir Yalçın’la yaptığı görüşmeden sonra adaylığını resmen duyurdu.

Erbakan, sosyal medya hesabından “AK Parti’nin geçmiş dönem Bursa il başkanlarından, Yeminli Mali Müşavir Sedat Yalçın Yeniden Refah Partimize katılarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Bursa’ya ve partimize hayırlı olsun” diye açıklama yaptı.

Bingöl adayı 2019’da MHP’den adaydı

YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının yanı sıra Bingöl Belediye Başkan adayını da belirledi. Bingöl adayı, Mehmet Ziya Buyankara oldu. Buyankara, 2019 yerel seçimlerinde Bingöl’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday gösterilmiş ve yüzde 27 oranında oy almıştı. 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde YRP’den milletvekili adayı olan Buyankara, yüzde 10 oya ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.