Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akdeniz sahillerinde bulunan cansız bedenlerin sayısı dokuza yükseldi

Antalya’da sahile son altı günde sekiz cansız beden vurdu. Antalya’nın dört ilçesinin sahillerinde bulunan cansız bedenlerin kimlikleri araştırılırken bir ceset de Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki sahilde bulundu. Antalya’nın Serik ilçesinde sahilde bulunan cesedin, 4 Ocak’ta kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’a ait olduğu belirlendi.

Türkiye, son günlerde Akdeniz kıyılarındaki sahillere vuran cansız bedenleri konuşuyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinin Çenger Mahallesi’ndeki sahilde 17 Ocak Çarşamba başı ve bir kolu olmayan çocuk cesedi bulundu. Bir gün sonra 18 Ocak Perşembe günü Alanya ilçesinin Konaklı Mahallesi sahilinde belden yukarısı olmayan çocuk cesedi bulundu. Manavgat’ın Çenger ve Denizkent mahallelerinde cinsiyeti belirlenemeyen iki ceset 21 Ocak Pazar günü kıyıya vurdu.

Antalya’nın Serik ilçesinde 500 metre aralıkla sahile vurmuş iki ceset daha bulundu. Serik ilçesinin Kadriye Mahallesi’nde de genç bir kadına ait olduğu tespit edilen ceset de 21 Ocak Pazar günü kıyıya vurmuştu. Cesetler, otopsi ve kimlik tespiti için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Aynı gün Aksu ilçesinde de sahile vurmuş bir erkek ceset daha bulundu.

Son olay, 22 Ocak Pazartesi günü Muğla Köyceğiz’e bağlı Ekincik Koyu sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, karadan ulaşımı olmayan Ekincik Koyu Gökyar Burnu mevkiinde balık avlayan bir kişi, karaya vurmuş şekilde bir kadın cesediyle karşılaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, son altı günde Antalya kıyılarına sekiz, Muğla kıyılarında bir olmak üzere dokuz cansız bedenin vurduğunu belirtti.

Yerlikaya, Antalya’da kıyıya vuran sekiz cesetten birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğunun değerlendirildiğini, diğer yedi diğer cesetteki kıyafetlerin Suriye’de üretildiğinin tespit edildiğini, Muğla’da kıyıya vuran cesedin ise 6 Ocak 2024’te Kurtoğlu Burnu açıklarında kaybolan üç düzensiz göçmenden birine ait olabileceğini bildirdi.

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, kıyıya vuran altı cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan Merve Şevval Elmas’a ait olduğunun değerlendirildiği, beş cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu bildirdi.

Valilik açıklamasında, 11 Aralık 2023’te Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği ve sonrasında bağlantının kesildiği belirtilerek, bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimalinin değerlendirildiği kaydetti.

Antalya-Serik’te kıyıya vuran cansız bedenin 4 Ocak’ta kaybolan Merve Şevval Elmas’a ait olduğu kesinleşti

DHA’nın haberine göre İstanbul’da ikâmet eden Osman Elmas, Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Merve Şevval Elmas’a 4 Ocak’tan bu yana ulaşamayınca polise gitti. Polis yaptığı incelemeler sonucunda Merve Şevval Elmas’ın tek başına Düden Şelalesi’nin deniz ile buluştuğu noktaya gittiğini tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri de Merve Şevval Elmas’ı aramak için çalışma başlattı.

Serik sahilinde cansız bir bedenin bulunması üzerine DNA testi yapılmasına karar verildi. Antalya Adli Tıp Kurumu’nun önüne giden baba Elmas, DNA örneği verdi. DNA testi sonucuyla Serik sahilindeki cansız bedenin Merve Şevval Elmas’a ait olduğu kesinleşti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili açıklamasında “Antalya’da kıyıya vuran cansız bedenlerden birinin, bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Kesin sonuç adli tıp incelemesi sonrası ortaya çıkacaktır” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.