Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MGK bildirisi yayımlandı: “Yaklaşım ve uygulamalar Montrö çerçevesinde sürdürülecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) ardından resmî bildiri yayımlandı. Bildiride “Türkiye’nin mevcut riskleri bertaraf etmeyi amaçlayan yaklaşım ve uygulamalarını Montrö rejimi çerçevesinde titizlikle sürdürerek muhafaza edeceği ifade edilmiştir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki saat 16.30’da başlayan toplantının ardından yayımlanan bildiride “Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı milli güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının” altı çizildi.

Toplantıda Kızıldeniz’deki son gelişmelerde de değerlendirildi ve küresel istikrara yönelik menfi tesirleri bulunan mevcut durumun çözüme kavuşturulmasının önemine dikkat çekildi.

Montrö vurgusu

Açıklamada, “Türkiye’nin mevcut riskleri bertaraf etmeyi amaçlayan yaklaşım ve uygulamalarını Montrö rejimi çerçevesinde titizlikle sürdürerek muhafaza edeceği ifade edilmiştir” denildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının de değerlendirildiği toplantının ardından yayımlanan açıklamada, “Gazze’de işlenen insanlık suçlarına engel olamayan uluslararası sistemin ıslah edilmesinin, küresel barışın sağlanması bakımından aciliyet arz ettiği belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“Terör örgütlerini hedef almaya devam edeceğiz”

Bildiride, “Ülkemiz için tehdit teşkil eden tüm terör örgütlerini ve uzantılarını, zaman ve mekân ayrımı gözetmeksizin hedef almaya devam edeceğimiz bir kez daha hatırlatılmıştır” denildi.

Savunma sanayiindeki başarılara da vurgu yapılan açıklamada, “Uzayda attığımız adımlarla taçlandırılan bilim ve teknolojideki atılımlarımızın, kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.