Ürdün’deki ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü, 25 asker yaralandı

Ürdün’de Suriye sınırındaki bir Amerikan üssüne insansız hava araçları ile düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri öldürüldü, 25 asker yaralandı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, saldırının Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli gruplar tarafından düzenlendiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının ardından bir açıklama yayımladı. “Hiç şüpheniz olmasın; tüm sorumlulardan kendi seçeceğimiz şekilde ve zamanda hesap soracağız” diyen Biden, intikam sözü verdi.

Biden saldırının “İran destekli radikal militan gruplar” tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ölen ve yaralanan askerlerin kimliği paylaşılmadı.

Associated Press’in (AP) aktardığına göre bölgede en az 3 bin Amerikan askeri var.

Reuters’ın aktardığına göre Ürdün hükümet sözcüsü Muhannad Al Mubaidin, saldırının Ürdün değil, Suriye topraklarında gerçekleştiğini söyledi. Mubaidin’e göre hedef alınan üs, Suriye’deki El-Tanf Üssü idi.

Hamas-İsrail savaşından bu yana bölgede ilk kez bir Amerikan askerinin ölmesi dikkatleri yeniden Ortadoğu’ya çevirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.