Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti, Diyarbakır’da doğu ve güneydoğu bölgesindeki kadın eş başkan adaylarını tanıttı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır’da ön seçim ile belirlediği kadın belediye eş başkan adaylarını tanıttı. Diyarbakır’da, bir otelde düzenlenen törene DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti kadın milletvekilleri ve kadın adaylar ile partililer katıldı.

DEM Parti, Diyarbakır’da ön seçim ile belirlediği kadın belediye eş başkan adaylarını tanıttı. Etkinlikte aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Serra Bucak, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Devrim Demir, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Neslihan Şedal’ın da yer aldığı doğu ve güneydoğu bölgesindeki kadın eş başkan adayları tanıtıldı.

Törende konuşan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü ve DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, tarihi anlara tanıklık ettiklerini söyleyerek, eş başkanlık sisteminin mor çizgileri olduğunu dile getirdi. Türkoğlu, “yeniden ve yerelden demokrasi” diyerek yola çıktıklarını, 2014’den itibaren “eşit temsiliyet” diyerek eş başkanlık sistemi ile dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Eş başkanlık sisteminin, var olan “erkek egemen zihniyeti” çok korkuttuğunu da belirten Türkoğlu, “Büyük bedeller ödeyerek mevcut kazanımlarımızı elde ettik. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, vazgeçmeyeceğiz. 31 Mart itibarıyla mücadelemizi yerel yönetimlerle birleştireceğiz” dedi.

Türkoğlu, kadın sığınmaevlerinin kapatılması nedeniyle öldürülen kadınların birinci sorumlularının kayyumlar olduğunu ve kayyumları seçimle göndereceklerini sözlerine ekledi.

Hatimoğulları konuşmasına Arapça, Kürtçe ve Türkçe selamlama ile başladı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları konuşmasına Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlama ile başladı. DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ile cezaevindeki kadın siyasetçileri ziyaret ettiklerini ve onların selamlarını getirdiklerini söyleyen Hatimoğulları, konuşmasına şöyle devam etti:

“Arkadaşlarımızı koydukları o dört duvarı yıkana ve demir parmaklıkları eritene kadar mücadelemiz sürecektir. Bu salonda belediye eş başkanlarını ve meclis üyelerimizi tanıtacağız. Bunları halk oylaması ile belirledik. Bunu yapan değil Türkiye’de, dünyada bile bir parti yoktur veya çok azdır. Kent uzlaşısını bu halk oylaması ile hayata geçirdik. 31 Mart seçimlerinde belediyeleri tek tek alacağız, kayyumları tek tek göndereceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.